Petak, 18 lipnja, 2021

Vučić najavio radikalne mjere u Srbiji: Zabrana kretanja 24 sata ako građani ne promijene ponašanje

Nemojte propustiti

Vučić je najavio da će Srbija za oko sedam dana imati kapacitete za 3.000 testova dnevno. Kazao je da će 8. ili 9. aprila biti završena najbolja laboratorija, koju će najvjerovatnije donirati Kina.

“Ukoliko se naše ponašanje ne promeni predložiću Vladi Srbije da uvede policijski čas koji će trajati 24 sata”, rekao je za TV Prva predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da bi ta mjera mogla da se uvede sljedeće nedjelje i da to znači da “niko ne može na ulicu”.

Upitan čime je nezadovoljan da bi predložio takve mjere, Vučić je kazao da je bilo dovoljno juče izaći bilo gdje i vidjeti.

“Ako bude bilo potrebe donećemo tu odluku. To podrazumeva da niko ne može na ulicu”, istakao je Vučić i kazao da ko god bude na ulici biće priveden.

Upitan kako će se ići u prodavnicu, predsjednik je odgovorio – ne ide se u prodavnicu i dodao da o tome razmišlja svaki dan.

Govoreći o najavljenom masovnom testiranju, Vučić je najavio da će Srbija za oko sedam dana imati kapacitete za 3.000 testova dnevno. Kazao je da će 8. ili 9. aprila biti završena najbolja laboratorija, koju će najvjerovatnije donirati Kina.

Vučić je rekao da je na početku pandemije Srbija imala 1.018 respiratora, od kojih je 500 do 600 bilo zauzeto za pacijente koji nisu bolesni od korona virusa, a da sada u Vojvodini ima 161, a u Beogradu oko 320 slobodnih respiratora. Dodao je da je bolnica Dragiša Mišović najbolje opremljena respiratorima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo