Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Vučić: Namjeravamo vakcinisati zdravstvene radnike iz Republike Srpske u Srbiji

Autor:Tanjug

Nemojte propustiti

Strava u BiH: Muškarac pokušao silovati 14-godišnju djevojčicu, policija ga ekspresno uhapsila

ŽEPČE - Nad uhapšenim muškarcem se provodi kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK...

U zadnjih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe u BiH

U Bosni i Hercegovini u proteklih pet mjeseci zvanično nije potvrđen nijedan slučaj sezonske gripe od čijih posljedica su...

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a za Face TV: Nema budućnosti ako je Bosna i Hercegovina podijeljena u entitete, RS mora odgovarati

Christiane Amanpour, novinarka CNN-a, gostovala je sinoć na televiziji FACE te je istakla da su BiH i Balkan bliski...

Policija intezivno traga za Renatom Marjanovićem, sinoć je ispalio rafal na kafić

Renato Marjanović i odranije je poznat po nasilničkom ponašanju, a u žižu javosti dospio je u martu 2019. godine...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost da zdravstveni radnici iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska dođu u Srbiju kako bi se vakcinisali.

„Narednih dana moramo da rešavamo i verujem da ćemo uspeti da rešimo, da pozovemo deo po deo medicinskih radnika iz RS, da na teritoriji Srbije i njih vakcinišemo, jer nemamo dozvolu da izvozimo vakcine, a želimo da zaštitimo koliko god je moguće i stanovništvo iz RS”, rekao je Vučić u izjavi iz Pariza, gdje je razgovarao sa francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, prenio je Tanjug.

On je dodao da će o tome razgovarati sa predsjedavajućim i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, kao i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Vučić je rekao da mu je Macron i u bilateralnim razgovorima, kao i javno, čestitao na tome kako je Srbija postupila, kada je riječ o vakcinama i vakcinaciji stanovništva protiv korona virusa.

„I u razgovorima koje smo imali, dva puta je rekao da smo veoma pametno postupali. Ne znam da li smo pametno, ali znam koliko smo se borili, radili i trudili se“, rekao je Vučić.

„Dok ne vakcinišemo 1,5 do dva miliona ljudi ne mogu da kažem da smo blizu završetka posla, a biću zadovoljan tek kad budemo vakcinisali tri miliona ljudi”, naglasio je Vučić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Strava u BiH: Muškarac pokušao silovati 14-godišnju djevojčicu, policija ga ekspresno uhapsila

ŽEPČE - Nad uhapšenim muškarcem se provodi kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK...

Možda vas zanima i ovo