Nedjelja, 2 travnja, 2023

Vučić: Ne pada mi na pamet da isključujem Dodika… Ne mogu da prihvatim da je on kriv za sve u BiH, to ono što žele da nametnu stranci

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Aleksandar Vučić je istakao da ne može da prihvati činjenicu da je Milorad Dodik kriv za sve u BiH, pošto to nije fer i nije istina, naglasivši da je to ono što žele da nametnu stranci.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da mu ne pada na pamet da čak i razmatra da isključuje rukovodstvo Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika iz obilježavanja Dana državnosti – Sretenja, po zahtjevima nekih ambasadora zemalja EU.

Povodom medijskih navoda da ambasadori zemalja EU ove godine neće prisustvovati obilježavanju u Orašcu zbog najave o prisustvu Dodika, Vučić je ocijenio da je to pogrešna reakcija predstavnika zemalja EU, jer Srbija je ta koja organizuje skup i koja je domaćin, te da smatra da je prilično neozbiljan odnos ambasadora.

Vučić je, kako prenosi Srna, istakao da ne postoji nijedan ambasador, ni sa Zapada ni sa Istoka koji može da ga pozove i nešto slično kaže ili naredi.

Napomenuo je da proslavu u Orašcu organizuje Vlada i nije on ni pozivao strane ambasadore, da je pozivnicu uputila ministar Darija Kisić Tepavčević i da piše da manifestaciju organizuje Vlada Srbije, uz suorganizaciju Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Vučić je istakao da ne može da prihvati činjenicu da je Milorad Dodik kriv za sve u BiH, pošto to nije fer i nije istina, naglasivši da je to ono što žele da nametnu stranci.

On je istakao da Srbima u Srbiji i Srpskoj niko ne može da oduzme pravo da pripadaju srpskom narodu, da je jedini predsjednik koji se nikada i ni na koji način nije umiješao u izbore u Republici Srpskoj.

Vučić je za TV Prva rekao i da Srbija nema tajne optužnice protiv građana BiH, ali da su postojale krivične prijave i sve ih je ustupila Sarajevu, “nadajući se da će i oni isto da uzvrate, ali to se nije desilo”.

Navode dijela opozicije o uvozu glasača iz Republike Srpske, koji bi u Srbiji glasali za SNS, nazvao je besmislenim insinuacijama i lažima, ali je dodao da je to pokrenulo temu napada na Republiku Srpsku.

On je rekao da oko 11 posto Srba iz Republike Srpske ima državljanstvo Srbije, a što se glasanja u Srbiji tiče, od tog četiri posto ili 4.000 je glasalo na zadnjim izborima, što je potpuno zanemariv broj

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo