Nedjelja, 1 listopada, 2023

Vučić: Neću nikoga plašiti, ali situacija je sve teža. Pogledajte sad ruske medije…

Autor:Index

Preporučeno

Komentar američkog predsjednika Joea Bidena da neće ratovati s Rusijom na ukrajinskom teritoriju tumači kao pokušaj izbjegavanja trećeg svjetskog rata.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na televiziji Pink. Govorio je o političkoj situaciji u svijetu, ratu u Ukrajini, ekonomskim poteškoćama i predstojećim izborima.

“Neću nikoga plašiti, ali situacija nije dobra ni u Ukrajini ni ovdje”, rekao je Vučić. “Kada imate ovakvu situaciju u svijetu, kada ste taman mislili da ste sve na unutrašnjem planu učinili, ipak niste učinili ništa, sutra dolazi novi problem”, rekao je. Dodao je da ne može reći da će se živjeti lakše i ljepše, kada je “rat u susjedstvu”.

Upravo se čita:  Užas: Vodio ženu golu po selu da je pokaže kao preljubnicu

Komentirao je da je atmosfera u društvu takva da “svi sve znaju” i da postoji bezbroj problema te da se mora gledati u budućnost jer nitko ne garantira koliko će loša situacija u svijetu potrajati.

“Kada hoćete napraviti bilo što u ovakvom trenutku, morate razumjeti da više ništa nije isto. Pomalo se dio ljudi raduje. Najavili su skupove za sutra – jedni podržavaju Ukrajinu, drugi Rusiju – umjesto da svi šute”, rekao je, ističući da se neće dopustiti da se jedni s drugima sukobljavaju.

Ponovio je da se ne zna što nosi sutra. “Prvo su došli oni koji su radili s Rusijom i sad pitaju kako da plaćamo, voćari i povrćari… To rađa bezbroj problema. Onda vam drugi kažu: ‘Nećemo s vama, niste uveli sankcije Rusiji.’ To nisu jednostavne stvari”, kaže.

Upravo se čita:  Objavljene poruke u kojima se ubijena djevojka (21) žalila na policajca koji je osumnjičen za njenu smrt

Dodaje da su ekonomske, političke i društvene posljedice nesagledive. “Ovo je najteži sukob za Europu i svijet poslije Drugog svjetskog rata”, ocijenio je.

Na pitanje o zauzimanju stava rekao je da postoji licemjerje u svijetu.

“Što drugo rade albanski dužnosnici s Kosova osim što pišu da će Vučić, u zagradi mali Putin, napasti Kosovo? Tko god se ne može iživljavati na Rusiji, iživljava se na Srbiji. To je u Twitter trendingu”, kazao je i dodao: “Ne rade to dužnosnici EU, da budem sasvim pošten. To rade drugi, koji žele sputavati Srbiju u regiji.”

Upravo se čita:  RSE: Primijećeno kretanje vojnog konvoja na jugu Srbije

Komentar američkog predsjednika Joea Bidena da neće ratovati s Rusijom na ukrajinskom teritoriju tumači kao pokušaj izbjegavanja trećeg svjetskog rata.

“Ja gledam sve. Gledam noću kineske, ruske, njemačke, francuske medije… Američke kanale, oba ova koja možete vidjeti kod nas. Žestoka kampanja protiv Rusa bila je mnogo prije rata. Jedinstvo Zapada i snaga sankcija Ruse su užasno pogodili. Pogledajte sad ruske medije. Snažniji su u propagandi”, komentirao je.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo