Petak, 27 siječnja, 2023

Vučić: Nema sumnje da će puška da opali

Autor:N1

Nemojte propustiti

“Bez obzira na to koliko mi bili slabi, kada čuvate slobodu, kada čuvate svoja ognjišta onda vam je snaga mnogo veća”, kazao je srbijanski predsjednik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je večeras da će, po pitanju krize na sjeveru Kosova, kao vrhovni komandant Vojske Srbije donositi odluke u skladu sa interesima svog naroda.

Srbi su na barikadama čekali Svetog Nikolu, naveo je Vučić i upita “mislite li da im nije bilo ljepše u svojim domovima i sa svojom djecom”.

“Što pominjete žrtve? Što pominjete ubijanje? Znate, kao u Čehovljevoj drami u prvom činu kada vidite pušku okačenu na zid, nema sumnje da će puška da opali, tako i ovdje”, rekao je Vučić.

“Sad smo sve vidjeli, shvatili i razumjeli. Mi ćemo biti uz svoj narod. Albanci imaju kompletnu podršku jednog dijela zemalja Kvinte. Bez obzira na to koliko mi bili slabi, kada čuvate slobodu, kada čuvate svoja ognjišta onda vam je snaga mnogo veća”, kazao je srbijanski predsjednik.

Vučić je na kraju poručio kako povjerenje u Zapad više ne postoji i da je to najveći problem, poslije izjave “Angele Merkel o Minsku i izjave stranog zvaničnika koji je njemu u lice rekao da Zapad neće da poštuje nijedan sporazum”.

Kako je ranije najavljeno, predsjednik Srbije će se u srijedu prvo sastati sa ministrom odbrambene industrije Azerbejdžana, Madatom Gulijevim, a poslije toga u Predsjedničkoj palati i sa predsjednikom Ilhamom Alijevim.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nenad Nešić opet provocira: Sada je digao tri prsta u programu FTV-a

U jednom trenutku Nešić je ponovo podigao tri prsta, a na upozorenje novinarke ove televizije da to ne radi...

Možda vas zanima i ovo