Srijeda, 4 listopada, 2023

Vučić: Nikada neću izdati RS

Autor:Srna

Preporučeno

– Svi u RS znaju da je Srbija posljednjih godina za RS učinila više nego ikada i da ima svega nekoliko opština u kojima nemamo projekat iz Srbije. Mi ćemo uvijek biti uz narod u RS – poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će predstojeći samit lidera EU i čelnika država Zapadnog Balkana u Briselu biti najzanimljiviji i najznačajniji dan u posljednjih deset godina, jer će lideri zemalja u regionu moći da zaključe kakva će biti arhitektura Evrope i na osnovu toga da procijene svoje mjesto.

Upravo se čita:  Nove informacije: Milan Radoičić pušten iz pritvora, sud odlučio da se brani sa slobode

Vučić nije mogao da odgovori da li će u četvrtak, 23. juna, ići u Brisel, jer mora da obavi konsultacije sa članovima Vlade, liderima zemalja članica inicijative “Otvoreni Balkan” i čelnicima država u okruženju.

– Dobio sam zvaničan poziv da prisustvujem sjednici u Briselu, ali tek kada obavim sve konsultacije, onda ćemo donijeti odluku da li ćemo ići i koju poziciju ćemo tamo imati – rekao je Vučić.

Govoreći o odnosima Srbije i RS, Vučić je istakao da RS nikada neće izdati, niti iznevjeriti, kako to neki govore, niti će bilo kada uzvraćati jezikom mržnje na takve optužbe.

Upravo se čita:  RSE: Primijećeno kretanje vojnog konvoja na jugu Srbije

– Svi u RS znaju da je Srbija posljednjih godina za RS učinila više nego ikada i da ima svega nekoliko opština u kojima nemamo projekat iz Srbije. Mi ćemo uvijek biti uz narod u RS – poručio je Vučić.

Na pitanje kako komentariše svojevrsnu poplavu specijalnih izaslanika za Zapadni Balkan, Vučić je odgovorio da se plaši da je, što je ta poplava veća, sve manje dobrih rješenja i prijedloga za region.

Upravo se čita:  Šta je zapravo bio cilj napada na Kosovu? "Tamo su već pripremili rovove, infrastrukturu i naoružanje"

– Puno babica, kilava djeca. Tako mi se ponekad čini, ali vidjet ćemo. Veoma je važno da o svemu razgovaramo u parlamentu Srbije, sa članovima Vlade, ali i sa zemljama u okruženju da vidimo šta možemo da uradimo – rekao je Vučić.

Komentarišući nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, predsjednik Srbije naveo je da se nada da će nekakav prvi dogovor o konkretnim problemima biti postignut, ističući da bi to bilo značajno, prenosi Srna.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo