Utorak, 5 prosinca, 2023

Vučić: Niko nije primijetio, Srbija danas mogla ostati i bez struje i gasa

Preporučeno

Vučić je rekao da će tražiti dodatne informacije od Rusa o pokušaju da se uništi Turski tok i da će tražiti da se srbijanski gasovod dodatno zaštiti cijelom dužinom.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je danas da bi Srbija ostala i bez struje i bez gasa kada bi bio uništen gasovod Turski tok i najavio da će tražiti od BIA-e i policije da zaštite gasovod u Srbiji od mogućih diverzija.

„Niko u medijima nije primijetio, a piše da je predsjednik Putin danas rekao da je neko pokušao da uništi Turski tok i da spriječi dalji dotok gasa. Da se to dogodilo ne znam šta bi radili, to bi značilo da ne bismo imali struje, jer ne bi radile gasne elektrane, TETO Novi Sad, Zrenjanin i TETO Pančevo. To bi značilo da nema gasa, ničeg nema bez obzira na naše rezerve koje su najveće u historiji“, rekao je Vučić novinarima poslije razgovora sa predsjednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom.

Upravo se čita:  Poznati lijek se povlači sa tržišta u Hrvatskoj: Mnogo se prodaje i u Bosni i Hercegovini

On je ukazao da bi to značilo da bi bez struje i gasa ostali šest mjeseci.

Kako je podsjetio, samo Beograd troši tri miliona kubnih metara gasa, a na dnevnom nivou dolazi šest miliona kubnih metara, što je redovna tranša.

Vučić je rekao da će tražiti dodatne informacije od Rusa o pokušaju da se uništi Turski tok i da će tražiti da se srbijanski gasovod dodatno zaštiti cijelom dužinom.

Upravo se čita:  Slovenija uvodi rigorozne mjere u saobraćaju

„Razgovarao sam sa BIA-om, razgovarat ću i sa policijom da se dižu helikopteri i zaštiti od potencijalnih diverzija. Ovo se plašim dešavalo u Crnom moru, a ne kod nas, ali ono što možemo mi ćemo da uradimo“, rekao je Vučić uz poruku da slijedi, kao što je i najavljivao, velika borba, javlja Tanjug.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo