Subota, 21 svibnja, 2022

Vučić o “100 pušaka” na defile u Banjaluci: Svako selo u Srbiji i BiH ima toliko oružja

Nemojte propustiti

Vučić je rekao da ne vidi zašto bi “sto pušaka u defileu” bio problem, kao ni smisao tih optužbi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za TV Pink ocijenio je da ništa nije bilo strašno u proslavi neustavnog 9. januara u entitetu Republika Srpska.

“Kažu da je strašno to što se dogodilo 9. januara u Republici Srpskoj. Pa šta je strašno? Bio defile jedinica sa onim puškama koje oni imaju, regularnih policijskih jedinica. Ja sam pitao sve međunarodne predstavnike o čemu se radi? Ali zato ne pišete šta se desilo u Bužimu i Sarajevu, to nije važno”, naveo je Vučić.

On je rekao da ne vidi zašto bi “sto pušaka u defileu” bio problem, kao ni smisao tih optužbi.

“Da, oprostite, metaforički govorim, svako selo ima toliko pušaka i u BiH i u Srbiji i na svakom drugom mjestu. Ne razumijem i ne mogu da shvatim šta je smisao svega toga, a odgovor druge strane ne čujete”, dodao je Vučić.

Komentarišući nedavne uvrede i prijetnje Bošnjacima u Priboju, on je naglasio da to više nikad ne smije da se ponovi.

“Mi moramo da pokažemo poštovanje prema Bošnjacima. Naše je da poštujemo džamije, kao što od njih treba da tražimo da poštuju crkve. Treba i da razmišljamo o tome kako da ekonomski guramo zemlju naprijed i da zaštitimo svakog Bošnjaka u Srbiji koji se osjeća ugroženim”, poručio je Vučić.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Milanović: Hrvati će proglasiti nezavisnost u BiH, pa će doći EUFOR, ja radim za Čovića i njegove

Milanović je javno najavio događaje koji bi bili opasni za BiH. Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je na današnjoj vanrednoj press...

Možda vas zanima i ovo