Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Vučić o Komšićevom prekidanju intervjua: Užas! U Srbiji ‘takve stvari’ nisu moguće

Nemojte propustiti

On je istakao “da u Srbiji svako može da iznese šta misli, a da zbog toga ne bude suočen sa krivičnim prijavama”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas da je ono što se dogodilo novinaru Tanjuga Marku Ivasu u Sarajevu “užas” i istakao “da u Srbiji protiv novinara neće biti podnijete prijave samo zato što misle drugačije”.

Naglasio je da “takve stvari” u Srbiji nisu moguće.

“To što se dogodilo Marku Ivasu je užas. Zamislite da podnosite krivičnu prijavu protiv novinara samo zato što je izgovorio sa čim se ne slažete. Ali to će biti proglašneo kao najviše demokratsko pravo, jer je u njihovom interesu”, naglasio je Vučić.

On je istakao “da u Srbiji svako može da iznese šta misli, a da zbog toga ne bude suočen sa krivičnim prijavama”.

“To što se tiče prebacivanja krivice celokupnom srpkom narodu, svaki put kada bi se zaklinjali da tako ne misle, a izgovorili su…, budite uvereni da uvek tako misle”, kazao je Vučić dodajući da to nije nikakva posebna novost.

Što se tiče Marka Ivasa i njegove pravne pozicije poručio je “da je on u Srbiji slobodan novinar, i da će Srbija njegovu profesiju i pravo na stav uvjek poštovati”, prenio je portal blic.rs.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Imenovan novi premijer Češke, detalj s ceremonije privukao posebnu pažnju

Petr Fiala, liberalno konzervativan političar, imenovan je novim češkim premijerom u nedjelju. Fiala je preuzeo dužnost u dvorcu Lany pored...

Možda vas zanima i ovo