Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Vučić o nabavci ruskog oružja: Neki bi da smo slabi kao ’95. kad je zamalo pala Banjaluka!

Nemojte propustiti

Poručio je i da ako neko priprijeti Srbiji zbog saradnje sa Rusijom i Kinom, da su nam to prijatelji i da ćemo nastaviti sa njima saradnju.

Srbija nema dvije ili tri stolice na kojima sjedi, već samo jednu, srpsku, istakao je lider SNS Aleksandar Vučić na sjednici Glavnog odbora SNS-a i dodao da je ponosan na činjenicu što Srbija vodi samostalnu, nezavisnu politiku.

“Poslije mnogo godina Srbija ima svoju politiku koju smo mi ustanovili”, podvukao je u obraćanju.

Kazao je da ga je general Hodžis, inače “sjajan tip”, izjavom da ne razumije zašto će Srbima “Pancir” podsjetio da nema odgovora na jedno njegovo, Vučićevo, pitanje:

“U redu, nećemo da kupujemo ili proizvodimo oružje, ali što ste davali Kajova helikoptere i pancer haubice Hrvatskoj, zašto naoružavate Albance na Kosovu? Da ovi neće da napadnu Austriju, a oni da krenu na Albaniju? Je l” mislite da treba da budemo najslabiji, da nam onda kada vama treba kažete ‘pogledajte kako ste vojnički slabi, nemojte da pustimo neke protiv vas, kao 1995. kada je zamalo pala Banjaluka”, rekao je Vučić.

Suština je u tome, kaže, da nikoga ne diramo, da hoćemo da čuvamo mir, ali i da želimo da snažimo, jačamo i kupujemo odbrambeno oružje.

Pred nama je težak period u političkom smislu, očekuju nas veliki pritisci povodom Kosova, rekao je Vučić i poručio da neće prihvatiti ništa što bi ponizilo ili osramotilo Srbiju.

“Grdno su se prevarili oni koji maštaju da će da nam podviknu, a mi da priznamo nezavisnost Kosova”, rekao je Vučić na sjednici Glavnog odbora stranke.

Zna, kaže, svakog od zvaničnika u svijetu i šta misle o riješavanju kosovskog pitanja.

“Znam kako će da izgleda to što će da nam stave, plus minus jednu tačku. To će biti nešto da ne možemo da prihvatimo, a da ne bi smijeli da odbijemo”, objasnio je Vučić.

Istakao je da će uraditi najbolje za Srbiju. “Neću da prihvatim nesto sto bi ponizilo ili osramotilo Srbiju”, poručio je.
Podsjeća da osam godina sluša priče kako je izdajnik i da treba da preda Kosovo koje su, kako kaže, “oni izgubili i predali”.

Poručio je i da ako neko priprijeti Srbiji zbog saradnje sa Rusijom i Kinom, da su nam to prijatelji i da ćemo nastaviti sa njima saradnju.

Po pitanju regiona, traži: “Nemojte da odgovarate ni na kamenice, ni na uvrede. Ne treba nam mžnja prema Crnogorcima ili bilo kome drugom. Mi treba da pokažemo da smo drugačiji”, istakao je Vučić.

On je rekao da će Srbija štititi interese srpskog naroda, bilo u Republici Srpskoj ili Cnoj Gori ili negde drugo, ali mirno, ne ugrožavajući ničiji integritet.

“Najvažniji cilj je da sačuvamo mir i stabilnost, ne trebaju nam sukobi”, rekao je predsjednik Srbije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Djevojčica (4) se iskrala iz kuće i otišla se igrati, njeno tijelo u autu pronašla majka…

Kao i svakog dana, pišu Novosti, djevojčica je u to vrijeme odlazila u kuću babe i djede, koja je...

Možda vas zanima i ovo