Subota, 27 studenoga, 2021

Vučić o RS: Ne vjerujem u urote, ali ni u slučajnosti

Nemojte propustiti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne vjeruje u zavjere, ali ni u slučajnosti, posebno kada su u zbivanja u regiji umiješani strani centri moći, što, dodao je, ne oslobađa odgovornosti nacionalne političke elite.

Odgovarajući na pitanje novinara o medijskim navodima da su zbivanja u Republici Srpskoj inicirana izvana, premijer je izrazio uvjerenje da “nekom jeste u interesu” destabilizirati Balkan, ali da to nikako ne oslobađa od odgovornosti nacionalne političke elite.

“Ne vjerujem u urote, ali ni u slučajnosti, posebno kada financiranje dolazi izvana”, rekao je Vučić, ponovivši apel građanima i političkim liderima Srpske da danas svoje političke stavove i strasti iskažu na miran i dostojanstven način.

“Nadam se da će Srbi danas pokazati svoje demokratsko lice”, rekao je i izrazio očekivanje da će prosvjedi proteći u miru.

Vučić se pozvao na primjere iz regije, podsjećajući da u Makedoniji stranci neprestano pomiču datum izbora, da u Hrvatskoj nema kvoruma iako imaju novu vladu, da u Prištini nema sjednice parlamenta bez suzavca, a u Podgorici je, kako je rekao, bilo neugodno gledati ono što se jučer dogodilo.

Na pitanje da li treba očekivati ​​pokušaje ugrožavanja stabilnosti u Srbiji, Vučić je kazao kako je “nas iskustvo iz 2000. naučilo da budemo oprezniji, da ne vjerujemo u ‘jagode sa šlagom’, nego u težak rad”, prenosi Tanjug.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo