Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Vučić odgovorio američkom generalu: Evo zašto smo nabavili ruske “Pancire”

Nemojte propustiti

Bivši glavnokomandujući američkih kopnenih snaga u Evropi, general Frederick Ben Hodges zapitao je od koga Srbija smatra da treba da se brani, aludirajući na nabavku ruskih PVO sistema.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući dolazak iz Rusije prvog dijela sistema odbrane “Pancir”, da to snaži Srbiju, ali i da će pojačati i pritiske na Srbiju.

Upitan da li bi SAD, zbog naoružavanja iz Rusije, mogle da uvedu neku vrstu sankcija Srbiji, Vučić je Prvoj televiziji rekao da je javno govorio o “Panciru” i da smatra da se upozorenje na moguće sankcije nije odnosilo na “Pancir”, već na raketni sistem S400.

Prema riječima predsjednika, sistem “Pancir” služi za gađanje dronova, krstarećih raketa, bombardera ili niskoletećih aviona. Kako je kazao, radi se o skupom, ali izuzetno vrijednom oružju.

Vučić je istakao da ovo oružje Srbiju čini jačom, vojnu neutralnost suštinskom i istovremeno snaži političku poziciju.

“Srbija je našla novac za nabavku ovog sistema, a da ne ugrozi visinu javnog duga”, istakao je Vučić.

Bivši glavnokomandujući američkih kopnenih snaga u Evropi, general Frederick Ben Hodges zapitao je od koga Srbija smatra da treba da se brani, prenio je Glas Amerike.

“Pitam se čemu li ovi sistemi služe? Od koga Srbija smatra da treba da se brani? Zapad je neumoran u pronalaženju načina da priđe Srbiji. I ne predstavlja nikakvu prijetnju Srbiji”, rekao je Hodges za Glas Amerike.

Predsjednik Vučić je američkom generalu odgovorio da Srbija kao suverena i nezavisna zemlja donosi po pitanju naoružavanja odluke koje su u njenom najboljem interesu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Koliko treba četveročlanoj porodici? Smještaj u Neumu oko 700, u Makarskoj oko 1.000 KM više

Cijene koje smo izdvojili, valja napomenuti, nisu strogo zacementirane, smještaj, piće i hranu moguće je pronaći i po povoljnijim,...

Možda vas zanima i ovo