Petak, 24 ožujka, 2023

Vučić: Ovo je bilo skoro pa ništa, od onoga što nam slijedi! Pred nama je velika eskalacija

Autor:RTS

Nemojte propustiti

“Predstoji nam najveća kriza u svijetu koju smo vidjeli od Drugog svjetskog rata. Ovo je bilo skoro pa ništa, od onoga što nam slijedi. Pred nama je velika eskalacija.”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom sinoćnjeg gostovanja na RTS-u govorio o aktuelnim pitanjima, među kojima je bila i situacija na Kosovu. Vučić se osvrnuo i na događanja u svijetu i dao nimalo svijetle prognoze.

Na početku emisije voditeljica je pitala Vučića zašto ga i dalje optužuju i kritiziraju. Vučić je komentirao da je bilo “zanimljivih optužbi”.

“To su optužbe od diktature, autokracije i autoritativnosti, a to je dio političke svakodnevice. Vidjeli ste divljanje nekoliko zastupničkih grupa, nekoliko napada i na mene i na predsjednika skupštine, a niko nije isključen s te sjednice”, rekao je Vučić za RTS.

Vučić je nastavio govoriti o situaciji na kosovu i zbivanjima u toj zemlji nakon 2000. godine.

“Predstoji nam najveća kriza u svijetu koju smo vidjeli od Drugog svjetskog rata. Ovo je bilo skoro pa ništa, od onoga što nam slijedi. Pred nama je velika eskalacija.

Ja se nadam da će ljudi razumjeti da ona nikome nije potrebna i da će se truditi da deeskaliraju situaciju. U narednih pet do šest mjeseci slijede najveći sukobi do sada. Srbija će se zbog geopolitičkih događanja naći između ‘čekića i nakovnja’.

Pritisci na Srbiju, kada su u pitanju odnos prema Rusiji i Kosovu, bit će neusporedivo snažniji. Za nas će biti teško ko god pobijedio u ratu. Sada vam je jasno da idemo u potpuni haos.

Jako je teško, gotovo pa nemoguće, pobijediti zapadno jedinstvo kada je u pitanju rat u Ukrajini. Zajedništvo Rusa se budi tek sada, nakon što je ukrajinskoj vojsci stigla značajna pomoć u vidu Leopard tenkova”, izjavio je predsjednik Srbije gostujući na RTS-u.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Reakcija Refika Lende: HDZ i stranke okupljene oko Trojke pokušavaju ignorirati Ustav i time blokirati imenovanje Vlade FBiH

- Dalje ignorisanje Kluba Bošnjaka i mene kao potpredsjednika iz reda bošnjačkog naroda, izabranog na prijedlog tog Kluba, nije...

Možda vas zanima i ovo