Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Vučić ponovo Rezoluciji o genocidu u Srebrenici: Sve što je urađeno je protiv vitalnog interesa Srba

Nemojte propustiti

Aleksandar Vučić je naglasio da je Srbija zbog usvojene Tezolucije reagovala mirno i nijednu uvredljivu riječ nije uputila, ali će nastaviti da brani svoj narod, da još snažnije pomaže srpske kulturne institucije u Crnoj Gori, da podstiče Srbe da čuvaju svoj srpski jezik i ćirilično pismo.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas, povodom nedavno usvojene rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore, da je sve što je urađeno bilo protiv vitalnog interesa srpskog naroda.

Vučić je u izjavi medijima rekao da u posljednjih godinu i po svakoga dana sluša optužbe kako se Srbija nekome miješa u unutrašnje odnose.

– Je li ta Srebrenica u Crnoj Gori? Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom? Što se oni mešaju u nečije tuđe odnose? Ko smo mi da danas arbitriramo između Turske i Jermenije, ili Nemaca i kog god hoćete napadnutog naroda u Drugom svetskom ratu, upitao je Vučić.

On je naglasio da je Srbija zbog usvojene rezolucije reagovala mirno i nijednu uvredljivu riječ nije uputula, ali će nastaviti da brani svoj narod, da još snažnije pomaže srpske kulturne institucije u Crnoj Gori, da podstiče Srbe da čuvaju svoj srpski jezik i ćirilično pismo.

– Nekoga da ugrožavamo nećemo, ali neću da dozvolim onima koji svakoga dana ugrožavaju Srbiju da to čine, istakao je Vučić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo