Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Vučić poručio Izetbegoviću: Nemojte mi vi objašnjavati kako trebam raditi posao

Nemojte propustiti

Vučić je kazao da ne vidi sreću u tome da ih opsuje ili kaže nešto loše o njima ne bi li stekao nekakav politički poen u Srbiji i RS.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je političkim liderima u BiH da nije njegov posao da sprečava Milorada Dodika, već da govori u ime zvaničnog Beograda, ali i da mu neće oni objašnjavati kako bi trebao raditi posao predsjednika Srbije.

Komentirajući to što je predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović rekao da blago reagira na “secesionističke prijetnje” lidera SNSD-a Milorada Dodika, Vučić je kazao da u Srbiji svaki građanin može biti predsjednik Srbije, ako je državljanin te zemlje.

– Hvala svim Bošnjacima, Hrvatima i svima drugima što bi da obavljaju posao predsjednika Srbije. Kod nas je to moguće… Svaki građanin, bez obzira na nacionalnost, može da bude predsjednik Srbije. Jedini uslov je da je državljanin Srbije. Ja im svima preporučujem da se kandiduju za sljedećeg predsjednika Srbije pa da mi više ne drže ni moralne, a ni političke tirade o tome kako bi trebalo da se ponašam. Ako imaju da mi zamjere nešto što se tiče mojih riječi i postupaka neka to urade. Samo nemoj da mi objašnjavaju kako bi trebao raditi posao predsjednika Srbije. O tome odlučuju i ocjenu za moj posao dat će građani Srbije na izborima, a ne građani nekih drugih država. Teže riječi od toga da izgovaram neću jer sam dovoljno odgovoran i ozbiljan da ne koristim ni svoju, a ni snagu zemlje koju predstavljam da bih unosio bilo kakvu nestabilnost u ionako krhku situaciju u regionu – kazao je Vučić.

Na pitanje o porukama nakon sastanka Izetbegovića sa Željkom Komšićem i Fahrudinom Radončićem, on je odgovorio riječima da se uvijek trudio da bude najkorektniji i da pokaže poštovanje i prema Bošnjacima i prema Hrvatima, a i prema svima. Kako kaže, uopće nije shvatio i pitao je neke “šta je to što zamjerate Srbiji”.

– Na kraju shvatite da postoji čitava kampanja u regionu koja mora Srbiju optužiti. Za njih je RS mali da bi im bio problem, a oni su mnogo veliki pa za sve probleme mora bit okrivljena Srbije. Negdje usput dodaju i Rusiju. Kada ih pitate šta sam to uradio i rekao, na to odgovora nema. Nego: Što nisi spriječio Dodika? Nije moj posao ni da sprečavam, a ni da ne sprečavam Dodika. Moj posao je da govorim u ime Srbije i nećete valjda vi da mi govorite šta ću govoriti u ime Republike Srbije – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije kazao je da ne vidi sreću u tome da ih opsuje ili kaže nešto loše o njima ne bi li stekao nekakav politički poen u Srbiji i RS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir prošao pola Evrope pa doživio neugodnost u Kozarskoj Dubici: Policajci mu zaplijenili automobil jer je navodno bio na Interpolovoj listi

Terzići su, kako tvrde, stupili u kontakt s danskom policijom, čiji su pripadnici nakon kratke provjere na engleskom jeziku...

Možda vas zanima i ovo