Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Vučić poručio NATO-u: Ušutite bar danas

Nemojte propustiti

“Nećemo klečati i nećemo moliti. Hoćemo čuvati sjećanje na naše stradale i nikada vam nećemo zaboraviti ono što ste radili”

U Kraljevu je jučer obilježen Dan sjećanja na stradale u intervenciji NATO-a, a obilježavanju je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je u svom govoru rekao da je “prije 23 godine krenuo brutalan, jeziv, užasan, zločinački i neljudski napad na jednu malu zemlju koja teško da je nekome nešto skrivila”.

“Ta mala zemlja nikoga nije napala, nije ugrozila teritorij druge zemlje. Ta mala zemlja i njen veliki narod htjeli su samo biti svoj na svome, čuvati svoja ognjišta i ništa više. Ali neki drugi, njih 19 velikih, najvećih, moćnih, najmoćnijih, jakih, najjačih, silnih, najsilnijih su svu svoju bahatost i aroganciju željeli pokazati na jednom malom slobodarskom narodu – srpskom narodu. Nije im bilo dovoljno ono što su činili prije toga”, rekao je Vučić.

Upravo se čita:  Vučić: Srbija spremna da unaprjeđuje partnersku saradnju sa američkom vojskom

Dodao je da su željeli ubiti duh i dušu srpskog naroda.

“Ušutite bar danas”

“Zamislite junake koji vas napadaju 19 na 1. Zamislite kakva je to hrabrost i junaštvo. Kad kažu da su branili svijet i mir, pa što niste dobili zeleno svjetlo od UN-a, od svijeta? Što niste legalizirali svoju siledžijsku odluku?”, nastavio je Vučić.

Upravo se čita:  Zastršujuća ispovijest djevojke koja je pobjegla ubici iz Mladenovca: 'Okrenuo se prema meni i krenuo da nišani'

“Sada hoćete da klečimo pred vama i da vam se ispričamo što ste nas tukli i što ste ubijali našu djecu. Nećemo klečati i nećemo moliti. Hoćemo čuvati sjećanje na naše stradale i nikada vam nećemo zaboraviti ono što ste radili. Predsjednik Dodik kaže da ne može oprostiti, ali moramo razgovarati i gledati u budućnost, ali kako da zaboravimo?”, pitao je Vučić.

Upravo se čita:  Kako komšije 'deru' turiste: 'Vožnju taksijem u Splitu platili su 180 eura'

Dodao je da “nikad više neće kriti da je NATO-vo bombardiranje SRJ bila agresija na suverenu državu”.

“Kad se sjete toga, vidite da to nije bila greška, vidite da su to planirali i da su zadovoljni time što su uradili. Naša molba je da bar jedan dan, 24. marta žalimo svoje žrtve. Ušutite na taj jedan dan. Ne vrijeđajte naše žrtve. Poštujte naše žrtve”, poručio je Vučić.

Pročitajte još

Izdvajamo

Sarajlija Nenad o Neletu: Jaran ga vozio na aerodrom, je li to etničko čišćenje?

“Ja sam Nenad Kovačević od oca Slobodana, čitav rat sam proveo na Bjelavama” Sarajlija Nenad Kovačević u svome tekstu osvrnuo...

Možda vas zanima i ovo