Subota, 16 listopada, 2021

Vučić sa Erdoganom razgovarao i o BiH, ali nije otkrio detalje

Autor:NAP.ba

Nemojte propustiti

Vučić je izjavio da je sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarao i o BiH, ali i važnim temama za region.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Istanbulu gdje se danas susreo sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Vučić je, nakon razgovora sa Erdoganom, rekao da je to bio veoma dobar sastanak, koji je trajao gotovo dva sata.

“Razgovarali smo o svim važnim temama, prije svega ekonomskim, o turskim investicijama, kako turske kompanije izvode radove u našoj zemlji, ali i svim regionalnim pitanjima i odnosima Srbije i Turske. Od bilateralnih do ukupnih odnosa i o saradnji u svim drugim oblastima”, istakao je Vučić.

Rekao je da slijedi sjednica Državnog savjeta, što je viši nivo u odnosu na međuvladinu komisiju koju imamo sa drugim zemljama.

“Do kraja godine uslijedit će zvanična posjeta Erdogana Srbiji i to će biti prilika da dodatno razgovaramo o važnim pitanjima za Balkan i cijeli region. Turska je velika regionalna sila”, naglasio je Vučić.

Vučić je izjavio da je sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarao i o BiH, ali i važnim temama za region.

“Ne bih da govorim samo o BiH, govorim o cijelom regionu, o svima nama. Razgovarali smo veoma konkretno na različite i važne teme za cijeli region, a u detalje ne mogu da ulazim”, rekao je Vučić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo