Subota, 9 prosinca, 2023

Vučić: Scholz tražio da se priključimo sankcijama Rusiji

Preporučeno

Vučić je rekao da je on, sa svoje strane, govorio o tradicionalnim vezama Srbije i Rusije, ali i o predstojećoj zimi.

Olaf Scholz je veoma oštro tražio da se Srbija priključi sankcijama Rusiji, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije nakon sastanka sa njemačkim kancelarom u Beogradu.

„Govorili smo o sveukupnoj političkoj situaciji u Evropi i svijetu, i on je otvoreno i oštro tražio da se priključimo sankcijama“, rekao je Vučić.

Upravo se čita:  Zašto je otac učestvovao u otmici: Slučaj iz prošlosti porodice ubijene djevojčice otkriva pozadinu zločina?

Vučić je rekao da je on, sa svoje strane, govorio o tradicionalnim vezama Srbije i Rusije, ali i o predstojećoj zimi.

„Hvala mu što je ponudio pomoć u energetici i rudarstvu“, rekao je, između ostalog, predsjednik Srbije, i dodao: „Nikada ne krijem teme o kojima smo govorili“.

Scholz je u Beograd doputovao iz Prištine, gdje je poslije današnjeg sastanka sa premijerom Aljbinom Kurtijem rekao da u EU nema mjesta za države koje se međusobno ne priznaju.

Upravo se čita:  Nakon incidenta koji je zabrinuo region: Policija otkrila ko je muškarac koji je pokušavao nagovoriti djecu da s njim uđu u automobil

Vučić je Scholzu priredio svečani doček uz državne počasti ispred Palate „Srbija“, kojem su prisustvovali članovi vlada Srbije i Njemačke.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo