Petak, 27 siječnja, 2023

Vučić se obratio javnosti, dobio je odgovor od KFOR-a: Srbijanski predsjednik kaže da je neprimjereno što su im poslali negativan odgovor na Badnjak…

Nemojte propustiti

“Naravno da su odgovorili da nema potrebe za vraćanjem vojske Srbije na KiM”, rekao je uživo na TV Pink.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon što je dobio odgovor KFOR-a na zahtjev Beograda da se srpske snage vrate na Kosovo.

“Svi smo znali i očekivali taj odgovor. Naravno da su odgovorili da nema potrebe za vraćanjem vojske Srbije na KiM”, rekao je uživo na TV Pink.

“Pozivaju se na Rezoluciju 1244 gdje ističu svoju ulogu, ali se nisu osvrnuli na dio Rezolucije gdje se to dopušta. Pismo su nam uručili na Badnjak. Pozitivan odgovor na taj dan bio bi u redu, ali neprimjereno je slati negativan odgovor na takav praznik”, rekao je Vučić, prenosi Index.

Dodao je da u stručnom smislu ne može reći da NATO neprofesionalno radi svoj posao, ali kaže da su da su samo alat u rukama zapadnih sila.

“Čekat ćemo, ukazivat ćemo kako i gdje i na kojim mjestima nisu zaštitili srpski život”, rekao je Vučić.

“Sramotna kampanja podrške Kurtaju”

Dodaje da je kampanja podrške Kosovu u svijetu sramotna. “Dobio sam jednu poruku na Hilandaru u vezi s tim napadom, a čak 11 poruka u vezi s Radom Trajković, koja je sjedila negdje na klupi. Nije im bilo stalo do ranjenih dječaka i to je ono što možemo očekivati”, rekao je.

Kako kaže, postoje dvije grupe koje vrše pritisak na KiM. Dodaje da ima takozvanih domoljuba, koji ništa ne doprinose, a iz te situacije žele izaći veći: “Nekoliko političara iz Srbije je 2010. zbog osobne popularnosti tražilo presudu od Suda pravde, iako je bilo jasno da ćemo izgubiti. Samo su trebali preživjeti dan za danom, a ne učiniti nešto za svoju zemlju”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo