Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Vučić se ‘okomio’ na našu državu: Tamo u Bosni, u Sarajevu, pišu ‘ludi Vučić sa onom ludom lezbijkom’… Kod nas prosječna plata 635 eura, dvostruko smo veći!

Nemojte propustiti

“Brojke ne lažu. Oni svoju brigu mi svoju, pa vidjet ćemo kako će to da izgleda…”

Aleksandar Vučić danas je održao konferenciju za medije na kojoj je predložio aktuelnu premijerku Srbije Anu Brnabić za novog mandatara.

Odgovarajući na pitanja Vučić je govorio i o situaciji u našoj zemlji.

Naime, naši mediji su prenijeli da će energetskom bilansu Srbije tokom zime će nedostajati oko 500 megavat-sati struje.

Vučić je na ovo burno reagovao:

– Nerijetko tamo u Bosni, u Sarajevu, puštaju tekstove ludi Vučić sa onom ludom lezbijkom, ovako i onako. Ajde sada da pogledamo tu zemlju (BiH). Kod nas u Srbiji plata 2014. godine 329 eura, a kod njih 373 eura. Danas kod njih prosječna plata 562 eura, a kod nas 635 eura.
Dakle radi se o razlici od 110 eura. Napravljena je razlika za samo nekoliko godina. Dakle govorimo, 110 eura razlike na naše male plate. Pri tome, naše javne finansije su stabilnije, naš priliv stranih investicija devetrostruko veći. A mi smo samo dvostruko veći. Imajte to u vidu – kazao je Vučić, prenosi Raport.

Potom, kazao ironično “zamislite šta bi bilo da smo pametni, a ne tako ludaci”.

“Brojke ne lažu. Oni svoju brigu mi svoju, pa vidjet ćemo kako će to da izgleda. Imaju struje na pretek, gasa na pretek. Dat ćete valjda nešto i nama. Sačekajte oktobar da vidimo kome će šta trebati i kome će biti dovoljno. Ne samo za te u regionu i njihove medije, nego za sve”, kazao je Vučić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tineke Strik: Pozdravljam rezultate izbora u BiH, Schmidt zakomplikovao proces

"Srdačno pozdravljam rezultate jučerašnjih izbora u Bosni i Hercegovini. Čini se da su mnogi građani odbacili etnonacionalističku korumpiranu politiku...

Možda vas zanima i ovo