Subota, 4 prosinca, 2021

Vučić sutra s Dodikom, najavio susret i s Izetbegovićem: Otvoriti srpsko-bošnjački dijalog

Nemojte propustiti

“Smatram kao veoma važno da otvorimo srpsko-bošnjački dijalog, da jedni o drugima govorimo s više poštovanja, da brinemo jedni o drugima i razmišljamo šta su interesi i jednih i drugih i da pokušamo da razumijemo jedni druge”, rekao je Aleksandar Vučić.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastat će se sutra sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Kako je najavljeno iz Vučićevog ureda, sastanak će biti održan u 18 sati u Vili Mir u Beogradu.

Vučić je u izjavi medijima rekao još da će u narednim sedmicama razgovarati i s Bakirom Izetbegovićem.

“Smatram kao veoma važno da otvorimo srpsko-bošnjački dijalog, da jedni o drugima govorimo s više poštovanja, da brinemo jedni o drugima i razmišljamo šta su interesi i jednih i drugih i da pokušamo da razumijemo jedni druge”, rekao je on.

Na pitanje hoće li Srbija imati neke posljedice ako bi Sjedinjene Američke Države uvele sankcije Dodiku, Vučić je istakao da je bio i ostao protivnik sankcija, “jer se njima ništa ne rješava”.

“Ako očekujete u politici da dobijete neku korist preko sankcija za nekog drugog, jadna je ta korist i nikada ne traje dovoljno dugo da biste je stvarno imali”, rekao je predsjednik Srbije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo