Utorak, 28 rujna, 2021

Vučić u Davosu: Nisu Bošnjaci ti koji su pravili najveći problem

Nemojte propustiti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je u Davosu na Svjetskom ekonomskom forumu na sesiji koja je nazvana “Nove mogućnosti za Evropu”.

Na insistiranje novinara na pitanju da li su “bošnjački politički lideri koji su protiv prijedloga za carinsku uniju” predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da ne bi o tome govorio, ali da nisu Bošnjaci ti koji su pravili najveći problem.

“Ne bih da govorim, ali nisu Bošnjaci ti koji su pravili najveći problem za to. Ne bih da govorim. Ne smijem da govorim o tome, ne bi bilo fer. Ali to nije tajna, jer je i ranije bilo poznato ko se izjašnjavao protiv zato…”, izjavio je Vučić.

On smatra da neki misle da je to pitanje kada zemlje regiona uđu u Evropsku uniju.

“Ako nam odobre 2025. godine, to je 7 godina. To je historijski posmatrano veoma kratak period, ali moramo i u tih 7 godina da unaprijeđujemo životni standard, moramo da imamo neuporedivo veći rast svi zajedno, moramo da obezbjedimo kada budemo EU imamo najbolje odnose u regionu s našim komšilukom i da tu podižemo brojeve”, kazao je Vučić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo