Utorak, 15 lipnja, 2021

Vučić uručio orden negatoru genocida: “Srbiju imam u lijepom sjećanju”

Nemojte propustiti

Peter Handke se obratio nakon primanja nagrade i istakao je da se nije nadao ovoj nagradi, pa tako nije spremio nikakav govor.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je uručio Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena istaknutom austrijskom piscu i negatoru genocida Peteru Handkeu.

Tokom svog obraćanja Vučić je izjavio da je Srbija sretna što ima prijatelje poput Handkea, braće Grim, Getea i mnogih drugih istaknutih ličnosti, Dodao je i da srpskom narodu bolji nikada nisu bili potrebni.

“Svaki Handkeov glas zvuči gromoglasno. Moji vršnjaci upoznavali su njegovo delo preko filmova Vila Vendersa. Svaki put kad želim da razumem nevolje našeg naroda na Kosovu i Metohiji posegnem za nekom od knjiga Petera Hadkea”, rekao je Vučić.

Dodao je i da pisac čini veliku čast Srbiji primajući ovu nagradu.

“Srbija ovom najznačajnijom nagradom iskazuje zahvalnost na svemu što činite za našu zemlju i naš narod”, zaključio je predsjednik Srbije.

Handke se obratio nakon primanja nagrade i istakao je da se nije nadao ovoj nagradi, pa tako nije spremio nikakav govor.

Naglasio je da kada pomisli na Srbiju, pomisli na Bijelog anđela.

“Imam jednu kopiju Bijelog anđela kod kuće i kad je pogledam drago mi je srcu. Ta ikona pokazuje na prazan grob i to znači da je Isus vaskrsao. Uvijek Srbiju imam u lijepom sećanju”, zaključio je Handke, prenio je B92.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo