Utorak, 28 rujna, 2021

Vučić zabrinut: Pod plaštom stvaranja funkcionalne BiH žele da ukinu RS

Nemojte propustiti

“Oni neka rade svoj posao na razgradnji i slabljenju Srbije, a mi ćemo da radimo na jačanju Srbije”, poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se moramo navići na pritiske, jer će neki raditi na razgradnji i slabljenju Srbije, a naš posao je da radimo na snažnijoj Srbiji.

“Mislim da je potpuno jasno da će pritisak dolaziti iz zemalja i dijelova svijeta koji su priznali nezavisnost Kosova, mnogih koji žele pod plaštom stvaranja funkcionalne BiH da ukinu RS. Kroz finansijsku podršku političkim akterima koji žele slabiju Srbiju”, rekao je on.

Vučić je rekao da u skladu s tim ide što rade mnoge društvene mreže “bustujući” one koji su za slabiju i protiv snažne Srbije, a smanjujući brojeve onih koji su za snažniju Srbiju.

“Na to morate da se naviknete, nema kuknjave. Oni neka rade svoj posao na razgradnji i slabljenju Srbije, a mi ćemo da radimo na jačanju Srbije”, naglasio je on.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da pojasni izjavu od prije par dana u Bajinoj Bašti da pred Srbijom nije lako vrijeme, da ce se povećati pristisci oko Kosova i RS i šta će biti glavni instrumenti tih pristisaka, odakle ih najviše treba očekivati i možemo li odgovoriti na njih.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo