Subota, 10 lipnja, 2023

Vučić: Zatražit ću od Rusa informacije o borcima iz BiH i Kosova u Ukrajini

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Vučić je najavio da će narednih dana u Beograd stići sekretar ruskog Savjeta bezbjednosti Nikolaj Patrušev, od kojeg će biti zatražene takve informacije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od Rusije biti zatražene informacije o ljudima sa Kosova i iz BiH koji se regrutuju za borbe u Ukrajini, nakon što je na to ukazao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

“Neki veliki lideri znaju glavninu stvari, ali Lavrov zna sve”, rekao je Vučić i dodao da on nema informacije da li sa dolaze u Ukrajinu da se bore, ali je dodao da na tome službe rade.

Upravo se čita:  Popili dvije kafe u Biogradu pa doživjeli šok: "Odbila sam platiti i krenulo je natezanje"

On je najavio da će narednih dana u Beograd stići sekretar ruskog Savjeta bezbjednosti Nikolaj Patrušev, od kojeg će biti zatražene takve informacije.

“Lavrov u političkom dijelu govori jasno i ne dešavaju mu se greške kao drugima oko činjeničnih stvari. Dugo i dobro pamti, nije lako sa njim razgovarati”, naveo je Vučić za Televiziju Tanjug, prenose Nezavisne.

Upravo se čita:  Vučić: Srbija spremna da unaprjeđuje partnersku saradnju sa američkom vojskom

Što se tiče Ukrajine, Srbija će, kaže on, poštovati međunarodno pravo i teritorijalni integritet Ukrajine, što je principijelan stav koji se zasniva na poštovanju međunarodnog prava, a od njega niko nije tražio da ga mijenja.

Vučić smatra da njih na Zapadu pomalo boli što predsjednik Rusije Vladimir Putin o pitanju Ukrajine koristi svu slabost zapadne agresije na SR Јugoslaviju i ponavlja slične argumente koje su oni tada koristili.

Upravo se čita:  Još jedna tragedija potresla region: Učenik se objesio jer nije mogao da popravi jedinicu?

Istakao je da bi svi na Zapadu da zaborave slučaj Srbije, odnosno NATO agresiju.

“Јednom lijepo kažite, napravili smo najveću grešku, izvinjavamo se za sve zločine koje smo počinili. Mi ionako moramo da razgovaramo, jer se nalazimo na europskom putu”, rekao je Vučić.

Pročitajte još

Izdvajamo

Zločinac Dario Kordić, osuđen za ubistvo 116 Bošnjaka u Ahmićima: Vrijedilo je zatvora, sve bih ponovio

Snimak načinjen najvjerovatnije 5. augusta 2022. godine pokazuje da je ratni zločinac Dario Kordić daleko od pokajanja za svoja...

Možda vas zanima i ovo