Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Vučić: Znam šta će Putin ponuditi Zapadu, kada ne prihvate nastaće pakao

Autor:N1

Nemojte propustiti

Vučić vjeruje i da će Rusija uskoro pristupiti Zapadu s “nekim prijedlogom”, naročito u kontekstu napredovanja ruskih snaga u Donbasu

Sukob u Ukrajini zapravo je već prerastao u svjetski rat, poručio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, a citira ga prokremaljaski Russia Today.

Vučić, navodi RT, smatra da se Zapad preko svojih saveznika u Kijevu bori protiv Rusije.

– Moramo shvatiti da smo usred svjetskog rata, budući da ovaj sukob više nema smisla zvati regionalnim. Naime, cijeli Zapad se bori protiv Rusije preko Ukrajinaca. Ovo je globalni sukob, rekao je Vučić za Pink TV, a prenosi Russia Today.

Prema Vučiću, ovaj rat postat će još gori, a njegovi odjeci mogu se osjetiti i na Balkanu. Predsjednik Srbije ističe da “će on učiniti sve da se očuva mir”.

Vučić vjeruje i da će Rusija uskoro pristupiti Zapadu s “nekim prijedlogom”, naročito u kontekstu napredovanja ruskih snaga u Donbasu (Luhansk su gotovo zauzeli u cijelosti, ali čini se da Donjecku oblast neće još tako brzo osvojiti, op.a.).

– Znam što nas čeka. Čim Putin obavi svoj posao u Seversku, Bakmutu i Soledaru pa dođe do linije Slavjansk-Kramatorsk-Avdivka, izaći se s prijedlogom. I ako ga Zapad ne prihvati, a neće, nastat će pakao, rekao je Vučić.

Srbija, kao što je to činila i prije invazije Rusije na Ukrajinu, i dalje nastoji održavati bliske odnose s Moskvom pa se tako nije pridružila valu sankcija kojima je ostatak Europe reagirao na rat.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo