Utorak, 5 prosinca, 2023

Vučićeva ministrica priznala: Rusija zloupotrebljava to što im nismo uveli sankcije

Autor:Agencije

Preporučeno

Izjave Zorane Mihajlović komentiralo je i rusko ministarstvo vanjskih poslova. Iz Rusije poručuju da oni ne zloupotrebljavaju prijateljske odnose sa Srbijom.

Potpredsednica srpske Vlade i ministrica energetike Zorana Mihajlović izjavila je da šef ruske diplomacije Sergej Lavrov svojim izjavama zloupotrebljava činjenicu da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, pokušavajući pokazati da Srbija podržava napad Rusije na Ukrajinu, iako je Srbija glasala za rezoluciju UN-a kojom se osuđuje rat.

Upravo se čita:  Gradski autobus se prepolovio tokom vožnje

Njene izjave komentiralo je i rusko ministarstvo vanjskih poslova. Iz Rusije poručuju da oni ne zloupotrebljavaju prijateljske odnose sa Srbijom.

Tijekom prošlotjednog posjeta srbijanskog ministra unutarnjih poslova Aleksandra Vulina Moskvi, Lavrov je istaknuo da su Moskva i Beograd dosljedno privrženi načelima nedjeljivosti i jednake sigurnosti svih država “kako na Balkanu, tako i u situaciji koju je Zapad isprovocirao u Ukrajini”.

“Ocjene i izjave ruskih dužnosnika ne daju nikome povoda i prava da nam zamjera insinuacije, pokušaje ‘zlouporabe’ tradicionalno prijateljskih, poštenih odnosa Srbije koji su neizostavno izgrađeni na ravnopravnosti, poštovanju i međusobnom razumijevanju”, navodi se u priopćenju ruskog ministarstva.

Upravo se čita:  Poznati lijek se povlači sa tržišta u Hrvatskoj: Mnogo se prodaje i u Bosni i Hercegovini

Rusko ministarstvo vanjskih poslova, komentirajući izjave potpredsjednice srbijanske vlade, sugeriralo je da je “očigledno Mihajlović slabo upućena u realnost” odnosa između ovih dviju zemalja, piše ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

“Sa Srbijom imamo potpuno međusobno razumijevanje o aktualnim temama na međunarodnoj agendi. U kontaktima s partnerima otvoreno iznosimo naše viđenje situacije u Ukrajini. Poštujemo želju Beograda da u ovim teškim uvjetima održava uravnoteženu, i što je najvažnije, neovisnu liniju”, istaknuli su iz ruskog ministarstva.

Upravo se čita:  Ovo je Vezira koja se u porodičnoj kući ugušila od dima iz peći na pelet

Dodaju da se taj uravnoteženi pristup ogleda u rezerviranom stavu srpskog vodstva prema zapadnim sankcijama.

“Naravno, riječ je o suverenom izboru, koji na Zapadu ne mogu prihvatiti i, za razliku od nas, pokušavaju izvršiti pritisak na Srbe”, zaključuje se u priopćenju.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo