Srijeda, 28 rujna, 2022

Vučićeva ministrica priznala: Rusija zloupotrebljava to što im nismo uveli sankcije

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Izjave Zorane Mihajlović komentiralo je i rusko ministarstvo vanjskih poslova. Iz Rusije poručuju da oni ne zloupotrebljavaju prijateljske odnose sa Srbijom.

Potpredsednica srpske Vlade i ministrica energetike Zorana Mihajlović izjavila je da šef ruske diplomacije Sergej Lavrov svojim izjavama zloupotrebljava činjenicu da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, pokušavajući pokazati da Srbija podržava napad Rusije na Ukrajinu, iako je Srbija glasala za rezoluciju UN-a kojom se osuđuje rat.

Njene izjave komentiralo je i rusko ministarstvo vanjskih poslova. Iz Rusije poručuju da oni ne zloupotrebljavaju prijateljske odnose sa Srbijom.

Tijekom prošlotjednog posjeta srbijanskog ministra unutarnjih poslova Aleksandra Vulina Moskvi, Lavrov je istaknuo da su Moskva i Beograd dosljedno privrženi načelima nedjeljivosti i jednake sigurnosti svih država “kako na Balkanu, tako i u situaciji koju je Zapad isprovocirao u Ukrajini”.

“Ocjene i izjave ruskih dužnosnika ne daju nikome povoda i prava da nam zamjera insinuacije, pokušaje ‘zlouporabe’ tradicionalno prijateljskih, poštenih odnosa Srbije koji su neizostavno izgrađeni na ravnopravnosti, poštovanju i međusobnom razumijevanju”, navodi se u priopćenju ruskog ministarstva.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova, komentirajući izjave potpredsjednice srbijanske vlade, sugeriralo je da je “očigledno Mihajlović slabo upućena u realnost” odnosa između ovih dviju zemalja, piše ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

“Sa Srbijom imamo potpuno međusobno razumijevanje o aktualnim temama na međunarodnoj agendi. U kontaktima s partnerima otvoreno iznosimo naše viđenje situacije u Ukrajini. Poštujemo želju Beograda da u ovim teškim uvjetima održava uravnoteženu, i što je najvažnije, neovisnu liniju”, istaknuli su iz ruskog ministarstva.

Dodaju da se taj uravnoteženi pristup ogleda u rezerviranom stavu srpskog vodstva prema zapadnim sankcijama.

“Naravno, riječ je o suverenom izboru, koji na Zapadu ne mogu prihvatiti i, za razliku od nas, pokušavaju izvršiti pritisak na Srbe”, zaključuje se u priopćenju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Brajlović poručio Dodiku: Ne znamo baratati sa otrovima koji bi naškodili zdravlju, bujrum dođi da vidiš šta je čudo neviđeno

Dobro došao čovječe, ne brini, ne znamo baratati sa radio-aktivnim elementima poput polonija ili drugim otrovima koji bi naškodili...

Možda vas zanima i ovo