Subota, 2 srpnja, 2022

Vuk Drašković: Ne smijemo zaboraviti da je preko 1.000 djece u Sarajevu ubijeno srpskim granatama

Nemojte propustiti

– NATO bombardovanje je zločin, ali Srbija mora znati da je Milošević kriv za to. Svaka NATO raketa je imala Miloševićevo punjenje.

Vuk Drašković, srbijanski pisac i političar, izjavio je kako su djeca širom Srbije ubijana od NATO bombi, ali da se isto tako ne smije zaboraviti ubijanje djece u Sarajevu od srpskih granata.

– Ubijeno je više od 1.000 djece u Sarajevu, to su stvari koje ne smijemo zaboraviti, rekao je Drašković.

Ističe kako je Milošević kriv za bombardovanje Srbije, te da je on želio rat na Kosovu.

– Milošević je želio rat na Kosovu. On je želio da izgubi Kosovo i da na grobovima onih koji su pali na Kosovu gradi antizapadnu konfederaciju sa Rusijom i Bjelorusijom. O tome se ne priča. NATO bombardovanje je zločin, ali Srbija mora znati da je Milošević kriv za to. Svaka NATO raketa je imala Miloševićevo punjenje. On je u rat na Kosovu došao sa rukama krvavim do ramena, kaže on u izjavi za N1.

Govoreći o potezima Rusije, Drašković je rekao kako su oni glasali za rezoluciju u UN-u da se “Srbija protjera sa Kosova” i time je, kako je ocijenio, naknadno dala legitimitet NATO bombardovanju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Magoda: Zbog nedostatka stikera za vize ugrožen dolazak 10.000 turista iz zemalja Zaljeva

Predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda upozorava da je zbog nedostatka stikera za vizu ugrožen progres i realan cilj...

Možda vas zanima i ovo