Subota, 9 prosinca, 2023

Vuk Drašković: Ne smijemo zaboraviti da je preko 1.000 djece u Sarajevu ubijeno srpskim granatama

Preporučeno

– NATO bombardovanje je zločin, ali Srbija mora znati da je Milošević kriv za to. Svaka NATO raketa je imala Miloševićevo punjenje.

Vuk Drašković, srbijanski pisac i političar, izjavio je kako su djeca širom Srbije ubijana od NATO bombi, ali da se isto tako ne smije zaboraviti ubijanje djece u Sarajevu od srpskih granata.

Upravo se čita:  Majka otkrila šta se dešava na dan Vanjina (14) nestanka: ‘Kamere pokazuju da je skrenula s uobičajene rute’

– Ubijeno je više od 1.000 djece u Sarajevu, to su stvari koje ne smijemo zaboraviti, rekao je Drašković.

Ističe kako je Milošević kriv za bombardovanje Srbije, te da je on želio rat na Kosovu.

– Milošević je želio rat na Kosovu. On je želio da izgubi Kosovo i da na grobovima onih koji su pali na Kosovu gradi antizapadnu konfederaciju sa Rusijom i Bjelorusijom. O tome se ne priča. NATO bombardovanje je zločin, ali Srbija mora znati da je Milošević kriv za to. Svaka NATO raketa je imala Miloševićevo punjenje. On je u rat na Kosovu došao sa rukama krvavim do ramena, kaže on u izjavi za N1.

Upravo se čita:  Policija zaustavila vlasnika lokalne kafane, evo šta su mu pronašli ispod poklopca motora

Govoreći o potezima Rusije, Drašković je rekao kako su oni glasali za rezoluciju u UN-u da se “Srbija protjera sa Kosova” i time je, kako je ocijenio, naknadno dala legitimitet NATO bombardovanju.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo