Srijeda, 8 prosinca, 2021

Vukanović “iskopao” još jedan snimak: Košarac slavio s Bošnjacima i ulazak u VM prije godinu dana, a nazivao ih je „izdajnicima“, „bakirovcima“

Nemojte propustiti

Vukanović postavlja pitanje šta bi RTRS, ATV i ostali mediji privrženi vlasti radili, sa političarima iz opozicije da su u Sarajevu sa Bošnjacima proslavljali ulazak u Vijeće ministara BiH, pravili masovna druženja i žurke?

Da nedavni korona dernek u Sarajevu nije izoliran slučaj potvrđuje i snimak derneka na Trebeviću iz decembra 2019. godine gdje Staša Košarac proslavlja ulazak u Vijeće ministara BiH sa prijateljima.

Nebojša Vukanović, zastupnik SDS-a, postavlja pitanje šta bi RTRS, ATV i ostali mediji privrženi vlasti radili, sa političarima iz opozicije da su u Sarajevu sa Bošnjacima proslavljali ulazak u Vijeće ministara BiH, pravili masovna druženja i žurke?

Vukanović kaže da mu ne smeta što se Košarac druži sa Bošnjacima ili Hrvatima, jer je to normalno, ali želi da skrene pažnju na činjenicu da su 4 godine Srbe koji su radili u Sarajevu Košarac, Dodik i ostali SNSD-ovci nazivali „izdajnicima“, „poturicama“, „bakirovcima“, vrijeđali ih bez osnova i podsticali nasilje i tenzije, da bi odmah po ulasku na vlast u Sarajevu pokazali svoje pravo lice, prenosi Slobodna Bosna.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo