Petak, 22 rujna, 2023

Vulić optužila Schmidta da izmišlja, ne ćaska s Dodikom, već sa opozicijom u RS

Preporučeno

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je “Christian Schmidt ohrabren sastancima sa opozicijom, počeo da izmišlja i neke pozive po sistemu `što je babi milo…`”.

“Izmisliti da te Milorad Dodik zvao na razgovor i to na svoje imanje je čista iluzija. Schmidt je ljubomoran na lik Milorada Dodika i činjenicu da ni on, ni čestiti narod Republike Srpske nikada neće prihvatiti nekog turistu za tutora. S toga ću podsjetiti Schmidta na njemačku poslovicu: ‘Ljubomora je zla kći iz dobre kuće'”, kazala je Vulić.

Upravo se čita:  Dodik nastavlja po svom: 'Istražujemo ko je Schmidtu dao diplomatski pasoš'

“Dio opozicije, koji se sastaje s njim, politički i idejno je izgubljen i raštimovan i to je njihov problem, ali zbog toga ne smiju ugrožavati poziciju Republike Srpske. Međutim, svojim nepromišljenim potezima i idolopoklonstovom strancima i političkom Sarajevu oni to otvoreno rade što je veoma opasno, posebno nakon Schmidtovog priznanja da je njegov cilj da nakon 30 godina dejtonske strukture budu prošlost”, kazala je Vulić.

Upravo se čita:  Objavljen cijeli stenogram razgovora Dodika i Sarazzina: Evo o čemu su sve razgovarali

“Glas za one iz opozicije koji se sastaju i ćaskaju sa Schmidtom, a sve s ciljem dobijanja podrške njihovim kandidaturama, glas je za ukidanje dejtonske BiH i postojanja Republike Srpske”, kazala je Vulić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Uništava mozak i predstavlja “pogonsko gorivo” za rak: Poslije 40. godine izbacite ovu namirnicu

Jedna od važnih životnih prekretnica svakako je jubilarni 40. rođendan. Osim brojnih promjena, nutricionisti savjetuju i promjenu prehrane, jer...

Možda vas zanima i ovo