Subota, 21 svibnja, 2022

Vulin ‘eksplodirao’ nakon posljednjeg intervjua Izetbegovića: “On je najveći neprijatelj Daytona, očekujem od Schmidta da mu uvede sankcije!”

Nemojte propustiti

“Ponavljati iste postupke, a očekivati različite posledice jedna je od definicija ludila.”, kazao je Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin naveo je danas da je lider SDA Bakir Izetbegović “najveći neprijatelj Daytonskog sporazuma, ali i postojanja dejtonske BiH”.

“I do sada je svojim nastupima rušio ustavni poredak i Dejtonski sporazum, ali izjavom da ne mogu SNSD i HDZ BiH da 60 odsto ‘probosanaca’ svedu na jednu trećinu, najavio je rušenje BiH i destabilizaciju čitavog regiona”, rekao je srbijanski ministar Aleksandar Vulin, reagujući na poruke koje je u svom posljednjem intervjuu uputio lider SDA Bakir Izetbegović.

Vulin je dodao da je rat u BiH počeo nasilnim uvođenjem principa “jedan čovjek – jedan glas” i porukom Srbima da će u zemlji u kojoj su rođeni zauvijek biti manjina, “raja bez prava da odlučuju o sebi”.

“Ponavljati iste postupke, a očekivati različite posledice jedna je od definicija ludila. Očekujem da će Christian Schmidt oštro reagovati i uvesti sankcije Izetbegoviću, a da će se bar sastati Savet za sprovođenje mira i da će zaustaviti ludilo pre nego bude kasno”, rekao je Vulin.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vučić o nuklearnom ratu: Prije da će biti, nego da neće

"Igra se poker u glavu. Niko neće mir, svi hoće pola s druge strane. U stvari, svi bi mir,...

Možda vas zanima i ovo