Utorak, 21 rujna, 2021

Vulin iznio teške optužbe protiv Izetbegovića: Nastavlja putem prvog radikalnog islamiste u Evropi

Nemojte propustiti

– Taj put je već doveo do građanskog rata u BiH, a sada od BiH pravi tamnicu naroda – odgovorio je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je da je “Bakir Izetbegović jedini radikalni nacionalista koji može da destabilizuje Bosnu i Hercegovinu”.

– Glumeći žrtvu na isti način na koji je glumio poslednjih 30 godina, Izetbegović nije zaboravio da za sve optuži Srbe, ali jeste zaboravio da objasni zašto je SDA kao svoj konačni cilj odredila ukidanje Republike Srpske i zašto ni jednom nije kleknuo pred grobovima preko 3.000 poklanih Srba u Podrinju ili masovnoj grobnici Srba iz Sarajeva na Kazanima – izjavio je Vulin, prenose Novosti.rs.

Dodao je da je jedini radikalni nacionalizam upravo Izetbegovićev, jer on, kako kaže, Srbe zove genocidašima.

– Nijedan srpski političar tako nešto ne bi izgovorio za Bošnjake. Pedeset jednu godinu od kada je Alija Izetbegović objavio Islamsku deklaraciju, njegov sin nastavlja putem prvog radikalnog islamiste u Evropi – kazao je Vulin.

On agresiju koju su Srbi počinili nad Bošnjacima 1992-1995 naziva građanskim ratom u BiH kazavši da je “radikalni islamizam u Evropi već jednom doveo do toga.

– Taj put je već doveo do građanskog rata u BiH, a sada od BiH pravi tamnicu naroda – odgovorio je Vulin.

Podsjetimo, Izetbegović je ranije izjavio kako “Srbija širi agresivni nacionalizam koji nanosi štetu BiH”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo