Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Vulin kao pokvarena ploča: Srbija nikada neće napustiti RS, bliži odnosi i čvršće veze garant stvaranja “srpskog svijeta”

Nemojte propustiti

Vulin je rekao da građani treba da znaju da svi učesnici političkog života u Srbiji i Srpskoj podrazumjevaju i ne odstupaju od toga da je Srpska stvorena u Dejtonu i da ispod toga ne može da se ide.

Srbija nikada neće napustiti Republiku Srpsku, poručio je danas u Banjaluci ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i ukazao da su bliži odnosi i čvršće veze garant stvaranja “srpskog svijeta”. Vulin se nada da će se u narednom vremenu omogućiti da svi Srbi bez obzira gdje se rađaju imati pravo na državljanstvo Srbije.

On je istakao da Republiku Srpsku nisu stvorile velike sile nego srpski narod i njegova potreba da bude institucionalno organizovan i zaštićen na prostorima sa ove strane Drine.

Vulin je dodao da srpski narod, koji ima iskustvo Jasenovca, Oluje, 17. marta na Kosovu i Metohiji, nema pravo da nekom drugom prepusti svoju sudbinu i da neko drugi odlučuje o njemu.

“Zato se moramo povezivati i zato moramo biti čvršći. Čvrsto vjerujem da građani Republike Srpske treba da kažu šta misle o izborima u Srbiji i onima koji vladaju u Srbiji. Baš kao što čvrsto vjerujem da građani Srbije treba da misle i treba glasno da kažu šta misle o Republici Srpskoj i političkom životu u Srpskoj”, istakao je Vulin.

On je ocijenio da stvaranje bližih odnosa i čvršćih veza između političkih činilaca u životu Srbije i Republike Srpske garantuje da će biti stvoren “srpski svijet”.

“Čvrsto vjerujem da na nekim budućim izborima možemo da imamo zajedničke liste i zajedničke poslanike. Čvrsto vjerujem da je to neophodno, jer stvoriti ‘srpski svijet’ znači objediniti sve elemente našeg zajedničkog života – od ekonomije do politike. Vjerujem da je to moguće”, rekao je Vulin.

On je rekao da građani treba da znaju da svi učesnici političkog života u Srbiji i Srpskoj podrazumjevaju i ne odstupaju od toga da je Srpska stvorena u Dejtonu i da ispod toga ne može da se ide.

“Srbija nikada Republiku Srpsku neće napustiti. Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana, branjena i pomagana”, istakao je Vulin.

Vulin, koji je i predsjednik Pokreta socijalista, potpisao je danas u Banjaluci sporazum o međustranačkoj saradnji sa predsjednikom Socijalističke partije Srpske Goranom Selakom.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme s kišom, u nekim dijelovima BiH čak i snijeg

Danas će u jutarnjim satima u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Kiša se očekuje u...

Možda vas zanima i ovo