Petak, 30 srpnja, 2021

Vulin komentarisao nabavku ruskog PVO: Zemlje u okruženju trebale bi se obradovati zbog jačanja Vojske Srbije

Nemojte propustiti

Aleksandar Vulin je poručio da je Srbija zemlja koja je u decenijama iza nas pokazala koliko je spremna da radi za mir, makar i na svoju štetu

Jačanje Vojske Srbije garancija je sigurnosti i mira na Balkanu, a zemlje u okruženju trebale bi iskreno da se obraduju našem jačanju, jer kad god je Srbija bila jaka, a Srbi zaštićeni, bez pokušaja da budu odnekud protjerani i asimilizovani, bilo je mira na Balkanu, poručio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin gostujući na Televiziji Pink.

“Svako jačanje Vojske Srbije poruka je i prijateljima i neprijateljima, a svako neka izabere koju poruku je primio”, rekao je Vulin i podsjetio da je Srbija vojno neutralna zemlja, čija je “obaveza prema građanima Srbije i svim Srbima bez obzira gdje oni žive, da ima vojsku koja je u stanju da sačuva njenu vojnu neutralnost”.

Aleksandar Vulin

“Vojna neutralnost se ne čuva slabošću, već snagom. Vi niste vojno neutralni tako što kažete ‘Ja se predajem’, nego ste vojno neutralni tako što kažete ‘Ja čuvam svoje nebo i svoju zemlju i mi smo suviše skupi da razgovarate silom sa nama’. Suština naše vojske jeste u odvraćanju”, rekao je Vulin.

Dodao je da je Srbija zemlja koja je u decenijama iza nas pokazala koliko je spremna da radi za mir, makar i na svoju štetu i da je njen predsjednik Aleksandar Vučić “jedini nezavisni lider na Balkanu i jedini čovjek koji iskreno drži do mira”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo