Nedjelja, 21 travnja, 2024

Vulin o Džaferovićevim izjavama: Glupo i licemjerno, skoro kao kada Izetbegović kaže da je Vučić sam sebe pokušao ubiti u Srebrenici

Autor:Srna

Preporučeno

Vulin je kazao da je Vučić jedini lider na Balkanu kome je iskreno stalo do mira i napretka svih naroda.

Predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocijenio je da član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović “napadima na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pokazuje strah i provincijalne komplekse pred iskrenom i otvorenom politikom Srbije”.

– Ne može Vučić da bude toliko posvećen miru koliko Džaferović može da izaziva i traži sukobe. U vrijeme kada drugi bošnjački predstavnik u Predsjedništvu BiH odlazi u posjetu Kosovu kao da je u pitanju država, a ne sastavni dio Srbije, Džaferović napada Vučića za miješanje u unutrašnje stvari BiH, ističe Vulin, koji je i ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Upravo se čita:  Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

On je ocijenio da je glupo koliko i licemjerno, “skoro kao kada Bakir Izetbegović napadne Vučića da je sam sebe pokušao da ubije u Srebrenici”, saopšteno je iz Pokreta socijalista, prenosi Srna.

Vulin je istakao da je Vučić jedini lider na Balkanu kome je iskreno stalo do mira i napretka svih naroda.

– Srbija je garant Dejtonskog sporazuma i ima dužnost da brine o njemu, a obavezu da brine o Srbima u Republici Srpskoj, o čemu li brine Džaferović osim da napadne Vučića, to nikome nije poznato, naveo je Vulin.

Upravo se čita:  Poznata srbijanska voditeljica pronađena mrtva

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je, podsjećamo, da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić miješa u unutrašnja pitanja BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas