Utorak, 28 rujna, 2021

Vulin ponovo o “Srpskom svetu”: To je zadatak ove generacije političara ili neće biti sledeće generacije Srba

Nemojte propustiti

“Stvaranje `Srpskog sveta` je zadatak ove generacije političara ili neće biti sledeće generacije Srba”, zaključio je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je nasilje na Cetinju organizovao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i da je time još jednom pokazano da su Srbi najprogonjeniji i najobespravljeniji narod u Evropi.

Vulin smatra da Srbi, kako bi kao narod opstali, moraju biti jedinstven “politički narod” i stvoriti “srpski svijet”.

On je naveo da bi mržnja iskazana prema Srbima u Crnoj Gori obradovala ideologa crnogorskih ustaša Sekulu Drljevića i upitao koji to još narod nema čak ni pravo na svoju religiju, svoje ime i svoje izabrane predstavnike u vlasti kao Srbi u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, narod kojem se brani da ima svoju crkvu nezavisno od zemlje u kojoj živi, narod kome se brani da ima stav o lažnom genocidu u Srebrenici, narod koji se primorava da njegovi predstavnici slave “Oluju” u kojoj su pobijeni i protjerani i narod kome pokušavaju da otmu 13 odsto teritorije je narod koji će se “ili izboriti za sebe ili nestati”, prenose Nezavisne novine.

“Stvaranje `Srpskog sveta` je zadatak ove generacije političara ili neće biti sledeće generacije Srba”, zaključio je Vulin.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo