Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Vulin ponovo o stvaranju ‘srpskog sveta’: Šta će nam EU ako članstvo znači da moramo da prihvatimo genocid u Srebrenici

Nemojte propustiti

Aleksandar Vulin ne vjeruje u mogućnost izbijanja novog rata na Balkanu, ali i ocijenio da je “najveći izvor sukoba” politika Velike Albanije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je stvaranje takozvanog srpskog svijeta “ključ opstanka” srpskog naroda.

U intervjuu za provladin list Novosti, Vulin je upitao i šta će Srbija dobiti eventualnim članstvom u Evropsku uniju ako to, kako je rekao, podrazumijeva da “moramo da odustanemo od istine o svom narodu, da prihvatimo srebrenički genocid, da se izvinjavamo Hrvatima zbog Jasenovca, da moramo da prihvatimo da nemamo prijatelje na Istoku, da moramo da napustimo Republiku Srpsku”.

Stvaranje ‘srpskog sveta’

“Čvrsto verujem u potrebu stvaranja ‘srpskog sveta’, da Srbi budu jedinstven politički narod koji o ključnim pitanjima donosi jedinstvene političke odluke i formuliše ih u Beogradu. To je ključ našeg opstanka”, rekao je Vulin, prenijela je novinska agencija Beta.

Dodao je da ne vjeruje u mogućnost izbijanja novog rata na Balkanu, ali i ocijenio da je “najveći izvor sukoba” politika Velike Albanije.

“Da li je moguće da Viola von Cramon, Zagreb, Priština, Podgorica, islamski elementi u Sarajevu nama zapravo žele dobro i zato napadaju ‘srpski svet’? Ne bih rekao. Svi nam žele dobro, ali tako da Srba bude što manje preko granica Srbije, a da uticaj Srbije ne postoji”, rekao je Vulin.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo