Nedjelja, 1 listopada, 2023

Vulin reagovao na izjavu Putina

Preporučeno

Vulin je ocijenio da bi zemlje koje su priznale Kosovo “možda imale moralni argumet da osude Rusiju” ako bi “shvatile grešku i povukle priznanja”.

Rusija ne mijenja svoju poziciju i neće priznati Kosovo a i da ga cijeli svijet prizna, Srbija to neće učiniti, a to je važnije od svega, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Upravo se čita:  Incident na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske: Hrvatski specijalci prijavili pucanje

Komentarišući navode ruskog predsjednika Vladimira Putina da je sa Kosovom postavljen presedan, te da Rusija ima svako pravo da prizna separatiste u Donbasu po Povelji UN-a, Vulin je ocijenio da se, priznajući Kosovo kao državu, Zapad poslužio pravom jačeg.

“Ta batina ima dva kraja. U Srbiji je 1999. godine u NATO agresiji ubijeno međunarodno pravo i ništa ga neće oživjeti u Ukrajini. Rusija se poziva na primjer Zapada i oni koji su joj taj primjer dali, teško da imaju moralni argument da je osuđuju za ono što su sami postavili kao princip”, naveo je Vulin, a prenio MUP.

Upravo se čita:  Šta je zapravo bio cilj napada na Kosovu? "Tamo su već pripremili rovove, infrastrukturu i naoružanje"

Ocijenio je da bi zemlje koje su priznale Kosovo “možda imale moralni argumet da osude Rusiju” ako bi “shvatile grešku i povukle priznanja”.

“Umjesto toga, oni od Srbije traže da prizna takozvano Kosovo, da Srbija svojim priznanjem iskupi njihov grijeh”, dodao je ministar MUP-a Srbije.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo