Nedjelja, 17 listopada, 2021

Vulin se brani prijetnjama: „Srpska žandarmerija će izvršiti svako naređenje predsednika države Aleksandra Vučića, braniće svoj narod gde god je potrebno“

Nemojte propustiti

-Nek nam (EU) kaže da li Briselski sporazum vredi, ako ne vredi onda ne vredi u celini, onda će se mnoge stvari promeniti na prostoru Kosova i Metohije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će Priština morati da povuče svoj potez sa tablicama “kojim destabilizuje region” ako želi da pregovara, jer “Srbija ne pregovara pred pištoljem uperenim u čelo”.

-Ako treba neko da se igra silom, možemo mi više sile da pokažemo nego (Aljbin) Kurti sa tom šakom razbojnika ali nećemo jer smo odgovorni i vodimo računa o svakom životu. Ja ne želim da se Kosovo zapali, već mir, rekao je Vulin.

On je naveo da će „srpska žandarmerija izvršiti svako naređenje predsednika države Aleksandra Vučića, ona je spremna da to uradi i visoko motivisana, braniće svoj narod gde god je potrebno“ i ocijenio je da „novog pogrona nad srpskim narodom neće biti“.

Navodeći da Priština ne ispunjava svoje obaveze iz Briselskog sporazuma, on je rekao da je Evropska unija (EU) „lažljiva organizacija čija reč ništa ne važi“.

-Nek nam (EU) kaže da li Briselski sporazum vredi, ako ne vredi onda ne vredi u celini, onda će se mnoge stvari promeniti na prostoru Kosova i Metohije. Mnoge, videćemo kako će funkcionisati pravosuđe, da vidimo šta biti sa kosovskom policijom, sa elektroeneregetskim sistemom, rekao je Vulin, prenosi Beta.

On je rekao da „EU vredi koliko njen potpis (na Briselski sporazum). Kad me sledeći put opet neko bude pitao zašto nisam za EU evo samo to, vi ste lažovi koji ne poštuju svoj potpis, rekao je Vulin.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Hoće li biti javnog dočeka Nove godine u Sarajevu?

U budžetu Grada Sarajeva za taj događaj je planirano 50.000 KM, uz učešće Kantona Sarajeva, gradskih općina i Turističke...

Možda vas zanima i ovo