Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Vulin u Istočnom Sarajevu poručio: Aleksandar Vučić je predsjednik svih Srba, a ne samo Srbije

Nemojte propustiti

Kako je poručio, “volja velikih sila, zla sudbina, pogrešne procjene, greške, kukavičluk ranijih rukovodstava učinili su da ne živimo zajedno”.

– Velika je čast biti danas na mjestu koje se sa razlogom zove Trg Republike Srbije. Ne zato što je Srbija dala milion eura da se ovo završi i uredi, već zato što na Trgu Republike Srbije stoje Srbi, istakao je izaslanik predsjednika Republike Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vulin na otvaranju novoizgrađenog Trga Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu.

-Do danas Republika Srbija je odvojila i svojim Srbima dala da pomogne, da vide da brine, da misli, da hoće, da vodi računa o tome kako žive i kako rastu i napreduju blizu 74 miliona eura, a našoj voljenoj Republici Srpskoj 62 miliona eura. Zato što nijedno srpsko selo i nijedan Srbin gdje god da živi i gdje god se rodio nije daleko našoj Srbiji i predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. On nije više predsjednik ili “samo” predsjednik Republike Srbije. On je predsjednik svih Srba, kazao je Vulin.

Kako je poručio, “volja velikih sila, zla sudbina, pogrešne procjene, greške, kukavičluk ranijih rukovodstava učinili su da ne živimo zajedno”.

-Učinili su da živimo u različitim državama, da ne možemo da kažemo da imamo samo jednu granicu, ali na nama je da učinimo da odmah sada možemo da kažemo da su Srbi jedinstven politički narod koji o svim najvažnijim pitanjima, o najvažnijim nacionalnim pitanjima svog postojanja odlučuje jedinstveno i iz jednog mjesta – odlučuje sa svojim Beogradom. Nema nama nikoga ko bi nas više volio, ko bi o nama više brinuo, ko bi nas više pazio, ko bi o našoj muci se pobrinuo, ko bi nam se više obradovao nego što je naša majka Srbija, rekao je ministar odbrane, prenosi Oslobođenje.

– Vjerujmo jedni drugima i kada ne mislimo isto i kada se naljutimo jedni na druge, ali niko nas više ne može voljeti nego što volimo sami sebe”, poručio je ministar Vulin i obraćajući se građanima Istočnog Novog Sarajeva naglasio da svaki put kada pređu preko Trga pomisle i znaju da je tu njihova Srbija koja ih “voli, misli na vas, brine o vama.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo