Četvrtak, 25 travnja, 2024

Vulin uputio opasnu poruku: Velika Srbija nikada nije postojala, da jeste u Bosni i Hercegovini bi danas, Boga mi, bilo daleko više Srba nego što ih ima u Republici Srpskoj

Preporučeno

Na pitanje voditeljice da li ideja o srpskom svetu predstavlja realizaciju ideje o stvaranju velike Srbije, Vulin je nedvosmisleno odgovorio.

Bivši ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nedavno je gostovao u jednoj emisiji TV Pink. Njegovo gostovanje je na svoj satirično-ironičan način prokomentarisao Zoran Kesić u posljednjoj epizode svoje emisije “24 sata sa Zoranom Kesićem”.

Međutim, Vulin je već dugo jedan od najbližih saradnika srabijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, te da predstavlja zapravo megafon njegove politike i govori sve ono što Vučić ne smije. Osim toga, Vulin uskoro treba da zasjedne u fotelju prvog čovjeka Bezbjedonosno informativne agencije (BIA) Srbije, što ćemu dati značajne mogućnosti da realizuje ciljeve o kojima sanja.

Upravo se čita:  Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Zbog toga njegova izjava o srpskom svetu i velikoj Srbiji ne djeluje nimalo smiješno, nego zlokobno zabrinjavajuće.

Na pitanje voditeljice da li ideja o srpskom svetu predstavlja realizaciju ideje o stvaranju velike Srbije, Vulin je nedvosmisleno odgovorio.

– Ja bi bio vrlo srećan da je velika Srbija postojala. Velika Srbija nikada nažalost nije postojala. Mi smo propustili tu jedinstvenu priliku nakon završetka Prvog svetskog rata da nacrtamo veliku Srbiju i kažemo ovo je srpsko, tamo gde žive Srbi. Da smo to tada uradili danas bi u Kninu bilo Srba, bilo bi ih i u Karinu i u Benkovcu, a bilo bi ih, Boga mi, i u Bosni i Hercegovini daleko više nego što ih ima u Republici Srpskoj, ali mi to nismo uradili i sad još treba da se izvinjavamo što to nismo uradili, izjavio je Vulin.

Upravo se čita:  Prodavala garderobu preko interneta: Sudi joj se zbog utaje poreza

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas