Subota, 22 siječnja, 2022

Vulin uputio poruku Komšiću: Antisrpstvo je opasna ideologija

Autor:Tanjug

Nemojte propustiti

Vulin kaže da Srbija ne želi da vlada u Podgorici, ali želi da vidi vlast koja Srbe u Crnoj Gori ne doživljava kao neprijatelja

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da se Srbija ne miješa u bilo čije unutrašnje odnose, ali da ne želi da sluša hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji, kako navodi, vrijeđa srpski narod i osporava mu pravo na postojanje.

“Antisrpstvo je opasna ideologija”, poručio je ministar Vulin, komentarišući izjavu Željka Komšića koji je, poslije izbora u Crnoj Gori, rekao da je probuđen velikosrpski projekat koji nastoji da poveže Beograd, Banjaluku i Podgoricu i da je Podgorica crnogorska, a Banjaluka bosanska, i da će tako i ostati.

Vulin je rekao da Komšić, pošto ne zastupa Hrvate u BiH, zastupa Mila Ðukanovića.

“Komšić demokratiju doživljava kao način da muslimanskim glasovima uzme hrvatsko mesto, a ideju građanske države kao antisrpsku”, rekao je Vulin, prenosi Ministarstvo odbrane u saopštenju.

Vulin kaže da Srbija ne želi da vlada u Podgorici, ali želi da vidi vlast koja Srbe u Crnoj Gori ne doživljava kao neprijatelja, kao i da Srbija ne želi da vlada u Sarajevu, ali želi da niko ne napada Banjaluku i ruši Dejtonski sporazum.

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo