Petak, 24 rujna, 2021

Vulin uzvraća Grlić-Radmanu “‘Srpski svet’ je odgovor na pokušaj otimanja Kosova i Metohije, na rušenje Republike Srpske, na vraćanje ustaštva u zvaničnu politiku Hrvatske”

Nemojte propustiti

– Srbi su postali jedinstven politički narod i to im niko ne može zabraniti”, poručio je Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je na izjavu hrvatskog šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana.

Naime, Grlić Radman je prokomentariosao izjavu Vulina u vezi sa “srpskim svetom” i kazao da su “takve osvajačke politike poražene”.

“Politika po kojoj se Srbi koji žive van Srbije ostavljaju da se sami bore za opstanak i politika koja se u ime Srba izvinjava za tuđe zločine jeste poražena i to na izborima u Srbiji. Grlić Radman nije našao razlog da osudi divljanje na Cetinju i ne vidi problem u nasilnim pokušajima da SPC bude jedina verska zajednica u Evropi koja pod zaštitom dugih cevi ide da se pomoli Bogu u svom manastiru, ali vidi problem u Srbiji, koja neće da ćuti pred nasiljem i poniženjem”, poručio je Vulin.

” ‘Srpski svet’ nije poziv na sukobe, već je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima, nad ćutanjem o zločinima u Oluji, nad podsmevanjem poklanim podrinjskim Srbima. “Srpski svet” nastaje da se ne bi ponovio jasenovački genocid i nastaje da ‘Velika Albanija’ ne prođe bez brane i otpora, da kada se Srbi u Republici Srpskoj primoravaju pod pretnjom robije da prihvate da su genocidan narod ima ko da ih okupi i ohrabri da budu jedinstveni. ‘Srpski svet’ je politički mirni i nikakav drugačiji odgovor na pokušaj otimanja Kosova i Metohije, na rušenje Republike Srpske, na vraćanje ustaštva u zvaničnu politiku Hrvatske, na pokušaje da se Srbima oduzme crkva, a da se Srbi van Srbije proglase agresorima i okupatorima, a tragovi njihovog postojanja zatiru. Srbi su postali jedinstven politički narod i to im niko ne može zabraniti”, dodao je on, piše B92.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo