Srijeda, 4 listopada, 2023

Vulin zabrinut za bh. entitet: „Ne bih volio da vidim sjednicu Savjeta bezbjednosti na kojoj se raspravlja o Republici Srpskoj, smeta mi jedna Putinova izjava…”

Preporučeno

Vulin je, povodom sve snažnijih pritisaka da Srbija uvede sankcije Rusiji, dodao da ne zna gdje je predsjednik Srbije Vučić i do sada nalazio snagu da se odupre pritiscima najmoćnijih zemalja da Srbija napusti politiku neutralnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je rekao da će trenutno stanje u svijetu proći i da će veliki opet naći načina da se dogovore, ali je postavio pitanje hoće li, kada se budu dogovarali, da imaju Rusiju uz sebe ili da se u potpunosti oslone na Zapad.

Upravo se čita:  KFOR dobija pojačanje: 200 britanskih vojnika stiže na Kosovo

“Ne bih voleo da vidim sednicu Saveta bezbednosti na kojoj se raspravlja o Republici Srpskoj, a Rusija nas podseća na tamo neke sankcije i počinje da se po savetu naših mudraca slučajnih Srba ponaša pragmatično i u skladu sa evropskim načelima i vrednostima”, kazao je Vulin.

Vulin je, povodom sve snažnijih pritisaka da Srbija uvede sankcije Rusiji, dodao da ne zna gdje je predsjednik Srbije Vučić i do sada nalazio snagu da se odupre pritiscima najmoćnijih zemalja da Srbija napusti politiku neutralnosti.

Upravo se čita:  I Vojska Srbije "pere ruke" od Radoičića: Zvali smo ga, nije se javljao

“Duboko sam protiv sankcija Ruskoj federaciji i znam da je Aleksandar Vučić jedina brana takvim potezima”, rekao je Vulin ocjenjujući da je Srbija previše mala zemlja za tako krupnu grešku.

Osvrćući se na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina u kojoj je uporedio Kosovo i Donjeck i Lugansk, Vulin je rekao da se citira jedna Putinova izjava o Kosovu koja, kako je naveo, i njemu smeta.

Upravo se čita:  Nove informacije: Milan Radoičić pušten iz pritvora, sud odlučio da se brani sa slobode

“Jeste nas Rusija razočarala što nije izazvala treći svjetski rat zbog bombardovanja Srbije, ali valjda su nas bar malo više razočarali oni koji su nas bombardovali”, kazao je Vulin.

Vulin je ocijenio da je naoružavanje i obučavanje Prištine prijetnja Srbiji i da je cilj da Srbija bude izazvana.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...

Možda vas zanima i ovo