WBO: Iron Puki 4. izazivač za svjetskog prvaka | | Bh-index

WBO: Iron Puki 4. izazivač za svjetskog prvaka

Ostali sportovi    Datum: 19.12.2019.    
Autor: Redakcija


Edin Puhalo, alijas Iron Puki, na novoj rang listi izazivača za svjetskog prvaka u Cruiser teškoj kategoriji, nalazi se na četvrtoj poziciji, što je za dva mjesta bolje, nego na protekloj listi.

U prevodu, to znači da će Puki, ukoliko uspije još jednom odbraniti naslov prvaka Evrope u WBO Federaciji, biti obavezan izazivač za svjetskog prvaka.

U samo devet mjeseci, Iron Puki je uspio osvojiti naslov prvaka Evrope, a zatim ga I odbraniti u Sarajevu, a nova odbrana održat će se vjerovatno u martu sliejdeće godine. Pukijeva želja je da to ponovo bude Sarajevo, ali bez pomoći države teško da će se to dogoditi, te će naslov vjerovatno morati braniti na gostujućem terenu, a mnogi od boksera su zainteresovani da se okite naslovom prvaka Evrope u WBO.

Podsjetimo, Puki je krajem prošlog I početkom ovog mjeseca, boravio na WBO konvenciji u Tokiju, gdje su bili prisutni velikani ovog sporta, te predsjednik WBO svjetske federacije Francisco Valcarcel, zatim dopredsjednik Istvan Kovacs kao i najbolji promotori i menadžeri.

Upravo je nakon ove Konvencije, WBO rangirao Pukija kao 4. izazivača za Svjetskog prvaka.

“Živim svoj san i živim za šansu i borbu za naslov svjetskog prvaka. Uz Božiju pomoć nadam se da ću je dobiti u 2020. godini, a iskreno se nadam da ću imati adekvatnu podršku od svoje države za koju boksam i koju predstavljam u najboljem svjetlu”, komentarisao je Iron Puki novo rangiranje i napredak na listi izazivača.

Puki je u samom vrhu svjetskog boksa, a do 4. mjesta je dospio nakon što je pobjedama i osvajanjem titule evropskog prvaka napredovao na rang listi izazivača. Prvo je u februaru za WBO titulu prvaka Evrope pobijedio bivšeg izazivača za WBO titulu svjetskog prvaka Nijemca Kai Kurzawu, zatim Mađara Mate Kristoffa, te za odbranu WBO titule evropskog prvaka Nijemca kuvajtskog porijekla Ali Ramija.

Ovo je godina u kojoj je naš šampion postigao velike rezultate te potvrdio svoj status jednog od najboljih boksera jugoistočne Evrope.

Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja.Možda vas zanima i ovo

Američki naučnici odgovorili Trumpu: Hoće li koronavirus nestati s toplijim vremenom?

Američki naučnici odgovorili Trumpu: Hoće li koronavirus nestati s toplijim vremenom?

Američki naučnici uputili su pismo Bijeloj kući u kojem tvrde kako se ne čini da će koronavirus nestati dolaskom toplije
Evropska unija riskira da tokom pandemije propadne kao projekt

Evropska unija riskira da tokom pandemije propadne kao projekt

BBC podsjeća da Italija i još nekoliko članica EU vrše pritisak na ostale da se objave takozvane korona-akcije ili zajed
Kako muslimanski svijet “pomaže” BiH

Kako muslimanski svijet “pomaže” BiH

Izostanak pomoći „muslimanskih“ zemalja BiH za profesora Durakovića je „politička i etička nastranost“. Dosadašnja po
Oglasili se iz Evropske unije: Evo kada bi mogle granice biti otvorene

Oglasili se iz Evropske unije: Evo kada bi mogle granice biti otvorene

Iz Evropske komisije su poručili da ograničenja na putovanja u EU mogu biti efikasna samo ako ih budu poštovale sve zeml