Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

WHO upozorio Europu prije sezone ljetnih putovanja: “Nikako niste izvan opasnosti”

Autor:Hina

Nemojte propustiti

“Ako odlučite putovati, činite to odgovorno. Budite svjesni rizika. Vodite se zdravim razumom i ne ugrožavajte ono što je teško postignuto”, izjavio je Kluge.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala je danas Europljane da putuju odgovorno tokom ljeta i upozorila je da Europa “nikako nije izvan opasnosti” od COVID-19 unatoč padu stopa zaraze posljednjih sedmica.

“S obzirom na porast društvenih okupljanja, veću mobilnost stanovništva i velike festivale i sportska takmičenja sljedećih dana i sedmica, WHO Europa poziva na oprez”, rekao je na brigfingu za novinare čelnik WHO-a za Europu Hans Kluge.

“Budite svjesni rizika”

“Ako odlučite putovati, činite to odgovorno. Budite svjesni rizika. Vodite se zdravim razumom i ne ugrožavajte ono što je teško postignuto”, izjavio je Kluge.

Tokom zadnja dva mjeseca opada broj novih slučajeva covida-19, smrti i hospitalizacija, pa je 36 zemalja od 53 u regiji počelo ublažavati mjere uvedene u svrhu suzbijanja zaraze.

Broj prijavljenih infecija prošlog tjedna bio je 368.000, što je petina tjednih slučajeva prijavljenih tijekom vrhunca u travnju ove godine, kazao je Kluge.

“Delta varijanta je razlog za zabrinutost”

“Svi bismo trebali priznati napredak postignut u većini zemalja regije, ali moramo priznati i da nikako nismo izvan opasnosti”, istaknuo je.

Kluge je rekao da je tzv. Delta varijanta, koja je prvi put identificirana u Indiji, razlog za zabrinutost. Ta varijanta “pokazuje povećanu zaraznost”, a mnogi koji spadaju u osjetljive skupine stanovnika, stariji od 60 godina, još nisu zaštićeni, javlja Hina.

S obzirom da je samo 30 posto stanovnika u regiji primilo prvu dozu cjepiva u regiji, to nije dovoljno da se spriječi novi val virusa, ustvrdio je on.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo