Petak, 14 svibnja, 2021

“Wizz Air” na bh. tržištu: Do Malmea i Geteborga za 79 KM, do Bazela za 59 KM…

Nemojte propustiti

Niskotarifni avioprijevoznik ‘Wizz Air’ ušao je na bosanskohercegovačko tržište i uspostavio avio linije za evropska odredišta sa Aerodroma Tuzla, kao i sa Zračnom lukom-aerodrom Mostar koja će povezivati Mostar sa svim većim talijanskim gradovima, poput Rima i MilanawizzairFederalni ministar prometa i komunikacija mr. Enver Bijedić je zahvaljući naporima koje je uložio, uspio po prvi put u BiH dovesti niskotarifne aviokompanije i građanima omogućiti avio prevoz poput onog koji se odvija u Evropi i ostatku svijeta.

Ukidanje takse za unaprjeđenje avio prometa direktno je stimulisalo niskotarifne avio prevoznike koji zahtijevaju drastično smanjenje svih troškova kako bi bili u mogućnosti ponuditi povoljne cijene karata na svojim letovima.

Tako je ‘Wizz Air’, najveći niskotarifni avioprijevoznik u Centralnoj i Istočnoj Evropi ušao na bosanskohercegovačko tržište i uspostavio avio linije za evropska odredišta sa Aerodroma Tuzla. I to linije:

Tuzla – Malme od 79 KM
Tuzla – Bazel od 59 KM
Tuzla – Geteborg od 79 KM.

Letovi će se u početku odvijati dva puta sedmično, a iz ‘Wizzaira’ ističu kako su u našoj zemlji oduševljeni njihovim niskim cijenama, baš kao što je slučaj i sa milionima njihovih putnika diljem ostatka Evrope.

Također, Zračna luka – aerodrom Mostar uspješno povezuje dvije jadranske obale, te su uvedene linije koje opslužuje talijanska kompanija ‘Mistral Air’.

Mostar – Bari i Mostar – Trst od 95 KM.

Ponuda je proširena i kartama za Bolonju i Napulj. Ostali charter prijevoznici povezuju Mostar i sa svim većim talijanskim gradovima, poput Rima i Milana.

Uvođenje ovih aviolinija ima značaj ne samo za Tuzlanski i Hercegovačko-neretvanski kanton, nego za cijelu Bosnu i Hercegovinu, a predstavlja tek početak modernog avio saobraćaja koji se planira ponuditi građanima naše zemlje, navodi se u saopštenju Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

(Depo)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo