Wizz Air osnovao novu kompaniku | | Bh-index

Wizz Air osnovao novu kompaniku

Biznis> Industrija    Datum: 03.03.2020.    
Autor: Redakcija

Foto: IlustracijaWizz Air Holdings Plc (“Wizz Air“), avioprevoznik sa najvećom stopom rasta u Evropi i “najzelenija“ aviokompanija u Evropi*, objavio je danas da je zaključio finalni ugovor sa svojim partnerom, Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC (“ADDH“), o zajedničkom osnivanju kompanije Air Abu Dhabi.

Planirano je da ova niskotarifna aviokompanija počne sa radom na Međunarodnom aerodromu Abu Dhabi na jesen 2020. godine.

Ovaj ugovor je jedan od ključnih koraka ka osnivanju Wizz Air Abu Dhabi, novog emiratskog niskotarifnog avioprevoznika sa sjedištem u glavnom gradu UAE. Wizz Air Abu Dhabi planira početi sa radom u drugoj polovini ove godine i putnicima ponuditi niske cijene aviokarata uz kvalitetnu uslugu na letovima do brojnih destinacija u Evropi, na Bliskom istoku, u Aziji i Africi.

U narednim mjesecima će početi proces zapošljavanja u kompaniji Wizz Air Abu Dhabi, što će otvoriti nove šanse za zaposlenje, podstaći ekonomiju i privući više posjetilaca Abu Dhabiju. Ova najava je također u skladu sa podsticajnim programom Abu Dabija pod nazivom Gadan 21, vrijednim 50 milijardi dirhama, čiji cilj je dalji razvoj ovog emirata kroz investicije u biznis, inovacije i ljude.

Nakon sklapanja ugovora, razvojni tim ove aviokompanije je već pokrenuo proces sa Generalnim direktoratom za civilno zrakoplovstvo UAE za dobijanje certifikata zrakoplovnog operatera i dozvole za rad.

“Ovo je značajan trenutak za osnivanje naše nove aviokompanije u Abu Dhabiju. Ugovor o zajedničkom ulaganju sa Abu Dhabi Developmental Holding Company u kompaniju Wizz Air Abu Dhabi potvrđuje našu dugoročnu posvećenost ekonomski i operativno visoko efikasnom i ekološki najodrživijem poslovnom modelu poslovanja aviokompanije u cilju razvoja zrakoplovnog sektora Abu Dabija. Wizz Airova misija se savršeno uklapa u ekonomsku strategiju diversifikacije Abu Dhabija jer nam je cilj da intenziviramo aviosaobraćaj stvaranjem potražnje u korist rastuće turističke i ekonomske raznolikosti Abu Dhabija. Jedva čekamo da poželimo dobrodošlicu putnicima na letovima svoje mlade, zelene i izuzetno efikasne flote,“ rekao je Jožef Varadi, generalni direktor kompanije Wizz Air Holdings.

“Turizam je jedan od glavnih prioriteta razvojne strategije Abu Dhabija. Velika ulaganja se ne odnose samo na naše aerodrome, već i na turističku infrastrukturu, uključujući hotele, rizorte i kulturne atrakcije. Naš emirat je prošle godine zabilježio rekordnih 11,35 miliona posjetilaca, najviše zahvaljujući dobroj povezanosti koja ljudima omogućava da posjete Abu Dhabi na jednostavan i pristupačan način. Naša partnerstva sa Wizz Airom i drugim kompanijama će pomoći da se glavni grad UAE pozicionira kao izuzetno konkurentna regionalna i međunarodna destinacija i za poslovne ljude i za turiste“, izjavio je Njegova ekselencija Muhamed Hasan Al Suvaidi, generalni direktor kompanije ADDH.

Glavna djelatnost ove aviokompanije će biti uspostavljanje linija ka tržištima na kojima Wizz Air posluje i bilježi visoku stopu rasta – centralnoj, istočnoj i zapadnoj Evropi.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.