Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Wizz Air suspenduje više od 40 ruta iz zemalja bivše Jugoslavije

Nemojte propustiti

Međutim, Wizz Air je optimističan i namjerava sljedeće ljeto povećati potražnju

Niskotarifni prijevoznik Wizz Air u procesu je privremenog obustavljanja preko četrdeset linija iz svoje mreže iz zemalja bivše Jugoslavije, uz planirana nova odredišta koja su uglavnom odgođena.

To dolazi kao rezultat slabljenja potražnje zbog porasta slučajeva Covid-19 širom kontinenta i straha od novog soja virusa omikron, kao i ponovnog uvođenja ograničenja putovanja i zahtjeva za testiranjem, prenosi Biznisinfo.

Zimske operacije kompanije će se umanjiti na svim tržištima koja opslužuje u bivšoj Jugoslaviji, uključujući Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Sloveniju.

Predsjednik Wizz Aira, Robert Carey, rekao je da putnici duže čekaju da rezerviraju karte, što otežava firmi da procijeni kratkoročnu potražnju. Carey je istaknuo da je ovaj trend bio tokom cijele pandemije i da se sada pojačava novom varijantom Omicron.

– Putnici procjenjuju hoće li moći putovati zbog novih zatvaranja granica. Kupci rezervišu karte sve bliže i bliže datumu putovanja – rekao je g. Carey.

Wizz Air će iz svoje baze u Tuzli bez prekida letjeti za Basel, Berlin, Köln, Dortmund, Hahn, Memmingen, Malmo i Skavsta, dok rute koje su operativne tokom zimskih mjeseci iz Sarajeva uključuju Kopenhagen, Basel, Dortmund, Memmingen, Eindhoven, Basel i Abu Dhabi.

Međutim, Wizz Air je optimističan i namjerava sljedeće ljeto povećati potražnju, prenosi Ex-Yu Aviation News.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo