Četvrtak, 29 srpnja, 2021

World Vision BiH: Učenici traže podršku za realizaciju svojih djela

Nemojte propustiti

World Vision Bosne i Hercegovine organizira sutra u Sarajevu Treći sajam školskih projektnih ideja “Unapređujemo naše škole: Želite li pomoći?” na kojem će 63 dječija tima predstaviti svoje ideje za poboljšanje formalnog obrazovanja u zajednicama iz kojih dolaze.

Učesnici su učenici osnovnih škola iz World Visionovih razvojnih programa Jahorina i Krivaja (opštine Goražde, Han Pijesak, Olovo, Pale, Pale-Prača i Sokolac).

Gosti će biti pozvani da doprinesu realizaciji ovih projekata te da na taj način preuzmu dio odgovornosti za unapređenje uvjeta u kojima se djeca u BiH školuju.

Tom događaju je prethodio šestomjesečni intenzivni rad s učenicima na razvijanju njihovih životnih vještina, identificiranju problema i nedostataka u školama te pronalaženju adekvatnih rješenja, saopćio je organizator.

Navedene aktivnosti su dio World Visionovog pojekta „Podrška formalnom obrazovanju“.

World Vision je međunarodna kršćanska organizacija za pomoć, razvoj i javno zagovaranje, posvećena radu s djecom, porodicama i zajednicama kako bi prevazišli siromaštvo i nepravdu.

World Vision radi u službi svih ljudi, bez obzira na njihovu vjeru, rasu, etničku pripadnost ili spol. U Bosni i Hercegovini, World Vision je aktivan od 1994. godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo